El dissabte 18 de març del 2000 va entrar en servei la nova seu central d'Hermes Comunicacions S.A, l'empresa editora d'El Punt, situada a l'antiga Farinera Teixidor de Girona. un edifici modernista obra de Rafael Masó. Tres anys de reformes dirigides per l'arquitecte Arcadi Pla han donat com a resultat un equipament de 5.500 metres quadrats, dels quals 4.000 són de nova construcció, una superfície que contrasta amb els 1.500 metres quadrats de l'anterior seu situada en el carrer Figuerola 28.

Amb les obres de rehabilitació s'ha conservat la casa familiar dels Teixidor, construïda a partir del 1910, i que ara acull els despatxos de direcció i una sala d'actes. Es tracta d'un edifici noble que, amb la seva sorprenent façana, té un gran valor arquitectònic que el converteix en l'obra més emblemàtica de l'etapa modernista de Masó.

D'altra banda, les velles naus industrials que formaven part del complex de la farinera han estat substituïdes per un nou edifici que disposa dels equipaments més moderns. Les instal·lacions estan preparades per a cobrir els requeriments del futur, comptant amb connexions per a un total de 402 ordinadors i 402 telèfons.. Per les necessitats de cablatge s'ha optat per un terra tècnic flotant per on hi passa tota la xarxa informàtica i telefònica, mentre que la il·luminació, l'aire condicionat i la megafonia es fa passar per un fals sostre. L'edifici està enllaçat amb l'exterior i amb els altres centres de treball d'Hermes Comunicacions S.A amb fibra òptica, línies XDSI i Frame Relay.

Actualment hi ha en servei més de 200 ordinadors. La majoria d'ells són PC, però també es compta amb una trentena de servidors i un nombre similar de Macintosh que s'utilitzen per a infografia (elaboració de gràfics), per retocar fotografies i per fer composició d'anuncis. Naturalment, també hi ha un elevat nombre d'escàners, impressores làser i unes pantalles anomenades terminals que únicament són utilitzades pels periodistes per escriure notícies. Bona part dels llocs de treball tenen accés a Internet.

La Farinera Teixidor disposa d'un bar-restaurant obert al públic, un pàrquing soterrani, un ampli centre de documentació i sala de lectura, i altres equipaments com una sala de fumadors i una aula de formació.

Antics vitralls de la Farinera Informàtica i «cervell» central

 

Idea original: S. Garcia. Fotos: M. Lladó i T. Dalmau. Realitat virtual: Ll. Romero

 

Produït i dissenyat per: