El propietari de La Bruixa d'Or ha comprat un passatge per anar a l'espai


Girona.- 

Si no hi ha contratemps el propietari de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, Xavier Gabriel, es convertirà, a finals del 2008, en el primer turista espacial de l'Estat. El propietari d'aquesta famosa administració de loteria, prolífica en premis i en recaptació, vol compartir el viatge amb tothom i a partir del dia 17 començarà, des de Port Aventura, un periple d'un mes en el qual recorrerà diferents indrets de l'Estat per recollir els desitjos dels ciutadans. L'ha batejat amb el nom de la Ruta de les Il·lusions. I la seva intenció és emportar-se els somnis de la gent en el viatge i escampar-los entre les estrelles amb els millors dels desitjos. Gabriel afirma que darrere d'aquesta aventura hi ha, a més, una causa solidària. Confia que el ressò mediàtic del viatge li permetrà obtenir ajuts econòmics per a persones amb síndrome de Down i col·lectius de persones afectades per malalties rares de baixa prevalença.

Va ser l'any 1994 quan la fortuna va començar a somriure a aquesta administració de loteria de Lleida. Fins al 2005, La Bruixa d'Or havia repartit dos primers premis, un segon, dos tercers i dos cinquens del sorteig de Nadal. També ha repartit dos primers premis i un segon premi en el sorteig de Reis. En total, 900 milions d'euros. El periodista Francesc Canosa, autor del llibre Sort per a tots, viatge al país de La Bruixa d'Or, afirma que l'èxit espectacular del negoci de Xavier Gabriel no ha estat només gràcies a l'atzar sinó que també és perquè ha aprofitat amb encert els mitjans de comunicació per fer popular la seva administració i perquè ha sabut treure rendiment de les noves tecnologies.

El 1995 va començar a vendre loteria per Internet i el 22 de desembre del 2000 La Bruixa d'Or es va convertir en la primera administració de l'Estat que aconseguia distribuir milions a través de la xarxa per sort dels afortunats i també del seu propietari.

200.000 DÒLARS EL BITLLET

Gabriel farà el viatge en la nau VSS Enterprise, de la companyia aèria privada Virgin Atlantic, que té previst de començar els vols turístics a l'espai al llarg del 2008. El cost del bitllet és de 200.000 dòlars i per reservar un seient a la nau cal fer un dipòsit mínim de 20.000 dòlars. Cada vol portarà sis passatgers. Abans d'emprendre el viatge, en un pista al desert de Mohave, a Califòrnia, Gabriel farà diversos viatges als Estats Units per rebre formació. No obstant això, la companyia explica en la seva pàgina web que l'únic que necessiten els turistes espacials abans de la seva primera «experiència extraterrestre real» són uns quants dies de familiarització i algunes proves mèdiques. Virgin Galactic és una empresa fundada pel grup Virgin de l'excèntric multimilionari Richard Branson, que ha agafat el repte de desenvolupar el turisme espacial.

TRES VIATGERS I AVIAT, UNA VIATGERA

El milionari nord-americà Dennis Tito va ser, el 2001, el primer turista espacial. Va pagar 20 milions de dòlars a l'empresa Mir Corp per una estada d'una setmana a l'Estació Espacial Internacional. Un any després, el també milionari sud-africà Mark Shuttelworth va voler passar per la mateixa experiència a un preu similar. Va fer, a bord de l'Estació Espacial, algunes proves relacionades amb la sida. I el tercer i últim turista espacial va ser el nord-americà Gregory Olsen, un científic milionari que va fer el viatge a finals de l'any passat pagant també 20 milions de dòlars. El quart lloc d'aquesta breu però caríssima llista és previst que l'ocupi, el pròxim dia 18, una dona, l'empresària nord-americana d'origen iranià Anusha Ansar. La milionària, de 39 anys, haurà de pagar per aquesta aventura més que els seus predecessors: 21,6 milions de dòlars. La nord-americana volarà en el lloc d'un japonès que va ser descartat perquè no va superar les proves mèdiques.

Font: El Punt

05-09-2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image