Una família troba un cocodril de gairebé un metre al pantà de Collserola


Barcelona.- 

Una família que passejava per la muntanya de Collserola, al municipi de Sant Cugat del Vallès, va localitzar ahir un cocodril de gairebé un metre de llarg en un petit pantà d'aquesta zona boscosa pròxima a la ciutat de Barcelona.

L'exemplar capturat és un jove caiman jacaré (caiman crocodrylus) d'uns noranta centímetres de llarg, que en edat adulta pot arribar als 2,5 metres. Tenir-ne un en captivitat, a més de ser perillós, és car i molest, per això molts exemplars acaben sent abandonats en hàbitats que, erròniament, els seus propietaris consideren adequats.

L'animal va ser trobat per una família que passava el dia al pantà de Can Borrell i que, mentre observava les carpes del llac, va veure com entre els peixos es movia un petit cocodril, segons ha informat el departament de Medi Ambient.

Intent de captura

Abans d'avisar el Cos d'Agents Rurals, la família va decidir treure l'animal d'allà pel seu compte, sense valorar les conseqüències de l'acte, intentant capturar-lo amb l'ajuda d'un llaç i una samarreta.

No obstant, el cocodril va mossegar un dels seus captors, sense que, per sort, la ferida li comportés greus conseqüències, ja que un animal d'aquesta espècie podria haver provocat ferides de consideració.

Després de l'incident, la família va optar per alertar de la peculiar troballa el Cos d'Agents Rurals, que es va fer càrrec de l'animal i el va traslladar al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, a Masquefa (Anoia).

El caiman jacaré, originari de Sud-amèrica, és un animal de climes càlids. És per aquesta raó que en latituds com la nostra difícilment suporten les temperatures hivernals.

L'alliberament d'espècies exòtiques en el medi natural és un fet cada vegada més freqüent que posa en perill la seguretat de les persones i l'equilibri dels sistemes naturals, ja que interfereixen en els ecosistemes.

Font: EFE

12-09-2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image