Subhastada la col·lecció de nines Barbie més gran del món per 165.000 euros


Londres.- 

La col·lecció de nines Barbie més gran del món, composta per 4.000 unitats diferents, s'ha venut a la casa Christie's de Londres per un total de 165.597 euros en una subhasta molt concorreguda.

La nina que ha batut el rècord mundial de venda en subhasta ha estat una Barbie morena del 1965 --que lluïa un inusual model vermell del vestit de nit amb capa Midnight Blue i guants blancs-- que ha sortit a subhasta per un import de 600 euros i finalment ha estat adjudicada per 13.000 euros.

Una altra Barbie, morena i vestida amb un banyador estampat de pell de zebra, arracades a les orelles i ulleres de sol, pentinada amb una cua de cavall, ha estat adquirida per 4.320 euros.

"El que ha determinat l'èxit de les nines ha estat el que duien posat", ha assenyalat una portaveu de Christie's, que ha destacat el gran interès que havia despertat la venda, amb licitacions a la sala, per telèfon i per internet.

Sense estrenar

La col·lecció subhastada va pertànyer a la dissenyadora holandesa Ietje Raebel, que va començar a reunir Barbies el 1960 com a joguines per a la seva filla, Marina, però ella no hi va jugar mai, i això ha garantit el seu perfecte estat.

Segons la casa de subhastes londinenca, cada segon es venen en algun lloc del món tres nines Barbie. Hi ha nines de 45 nacionalitats diferents i 95 professions (des de paleontòloga fins a rockera).

Font: EFE

26-09-2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image