La Xina planeja donar més dies de festa als seus ciutadans perquè gastin més


Pequín.- 

Treballar com els xinesos seguirà significant el mateix de sempre però una miqueta menys a partir d'ara, si es fan realitat els plans del Govern xinès d'augmentar el nombre de dies festius oficials, en un país que segueix sense comptar amb un sistema de vacances pagades.

El Govern estudia augmentar l'actual nombre de "setmanes daurades" de vacances de tres a sis. El motiu és que, al no poder produir-se una sortida escalonada dels viatgers, que comparteixen tots els mateixos dies lliures, les aglomeracions als llocs turístics són tals que les protestes s'han multiplicat i els ciutadans acaben preferint no sortir de casa seva.

Setmanes de tres dies

Els treballadors, actualment, compten només amb tres setmanes de descans, que coincideixen amb la celebració de l'Any Nou xinès (al gener o febrer), el Dia del Treball (1 de maig) i el Dia Nacional (1 d'octubre).

Però les "setmanes" no són tals, sinó només tres dies cada vegada, que els treballadors uneixen desplaçant els dies lliures dels seus caps de setmana. I tampoc se'n beneficien tots, ja que comerços i serveis continuen oberts com si es tractés de dies laborables.

El país més estalviador del món

No obstant, si es produeix l'esperat augment, la decisió no vindrà motivada per la necessitat d'atendre les reclamacions dels ciutadans, que treballen més i pateixen més pressió laboral que els japonesos, ni tampoc pel desig que viatgin i coneguin món.

El motiu del canvi del calendari és més prosaic: s'ha de fer alguna cosa per impulsar el consum intern que es genera durant els dies de vacances al país, el més estalviador del món.

Turistes a l'estranger

I és que, com va dir a la premsa xinesa Li Yiping, professor d'Economia de la Universitat Popular, a Pequín, després del boom inicial generat per les setmanes daurades, "s'ha debilitat la seva capacitat per estimular el consum i el turisme s'ha reduït".

Si es fes efectiu el canvi, els xinesos no només viatjaran més i millor al seu país, sinó que també s'espera un augment dels turistes que es desplacen a l'estranger que només en el primer trimestre de l'any van sumar 8,5 milions de persones, un 16,33% més que el 2005.

Font: EFE

05-10-2006


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image