Dos nord-americans recorren Amèrica en un camió propulsat per oli de cuina


Santiago de Xile.- 

Dos nord-americans recorren Amèrica en un vell camió que utilitza oli usat de cuina com a combustible, i que avui ha repostat a Santiago de Xile.

Els dos viatgers, Seth Warren i Tyler Bradt, van rebre diumenge 379 litres d'oli usat per fregir patates en un McDonald's, on van declarar als periodistes que el seu vehicle gasta un litre cada 8 quilòmetres.

Els joves, que van començar el seu recorregut a Alaska al juliol, han travessat els Estats Units, Centreamèrica, Colòmbia, l'Equador, Perú, Bolívia i el nord de l'Argentina fins a arribar a Xile.

El vehicle és un antic camió de bombers de fabricació japonesa especialment condicionat, amb un motor que va ser modificat per funcionar només amb biocombustibles.

Conscienciar sobre la necessitat de protegir el medi ambient

L'expedició ecològica pretén conscienciar sobre la necessitat de protegir el medi ambient i demostrar que és possible utilitzar fonts alternatives d'energia, segons han explicat els viatgers.

Durant la seva travessia no han usat gasolina ni dièsel, només oli de fregir donat per restaurants i locals, i olis de restes d'animals i vegetals que es processen al mateix camió.

"Hem conduït amb oli vegetal per mostrar aquesta alternativa energètica que no contamina i ajuda a evitar els problemes de l'escalfament global", ha dit Bradt.

Expedició d'abast planetari

Els joves, que al seu país es dediquen a fer classes de caiac, han mostrat el vehicle a representants del ministeri xilè d'Agricultura, i l'han exhibit a la Universitat de Santiago i en altres centres educatius.

Després de les seves activitats a la capital de Xile, els aventurers continuaran el viatge cap al sud del país. La parella es dirigirà a la ciutat més austral del territori argentí, Ushuaia.

Waren i Bradt preveuen visitar tots els continents en una expedició que es pot prolongar fins a 10 anys, segons ha informat l'Ambaixada dels Estats Units a Santiago de Xile.

Font: EFE

05-03-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image