El Capità Amèrica mor assassinat als 66 anys per oposar-se a la llei antiterrorista


Nova York.- 

El Capità Amèrica, l'emmascarat superheroi de l'editorial de còmics Marvel que va lluitar contra els nazis, el crim i la corrupció, ha mort a Nova York als 66 anys, assassinat per oposar-se a una llei antiterrorista del Govern.

La seva mort es va conèixer ahir, quan es va posar a la venda l'últim exemplar del còmic. La notícia ha causat commoció entre els milers de seguidors d'aquest soldat nascut el 1941 i que va combatre la corrupció política en l'època de l'escàndol Watergate.

Els superherois, dividits

El personatge, conegut com un sentinella de la lluita per la llibertat i els drets, va ser assassinat per haver-se negat a acceptar una llei antiterrorista promulgada pel Govern que ordena que els superherois s'entrenin de manera similar als militars i policies. El Capità Amèrica, la verdadera identitat del qual era Steve Rogers, va caure cosit a trets per un franctirador davant un tribunal a Nova York.

La norma va suscitar crispació política entre els superherois, que va derivar en la formació de dues faccions: una d'oposició, liderada pel Capità Amèrica, i una altra pro governamental, conduïda per l'Home de ferro. El Capità Amèrica, que considerava la legislació una erosió de les llibertats civils, decideix emprendre una lluita judicial en contra, però finalment mor, presumptament a mans d'una agent d'intel·ligència enamorada d'ell.

Possible resurrecció

Però com va passar amb Superman el 1993, és molt probable que el Capità --que ja va sobreviure congelat des de l'època de la segona guerra mundial fins als anys 60-- ressusciti i torni, ja que el còmic se seguirà publicant amb històries relacionades amb la reacció d'altres personatges després de la seva mort. Segons els executius de Marvel, "el Capità Amèrica és una disfressa, i n'hi ha d'altres que se la podrien posar".

De moment, el que és cert és que la seva tràgica pèrdua ha fet que revisqui l'interès pel personatge, que estava perdent popularitat davant col·legues justiciers com Superman, Spiderman, Batman i Els Quatre Fantàstics.

El Capità Amèrica, creat per Joe Simon i Jack Kirby com a instrument de propaganda política en plena guerra mundial, ha aparegut en uns 210 milions de revistes a 75 països, però les vendes als EUA han caigut de 150.000 exemplars en l'època d'apogeu a 80.000 en l'actualitat.

Font: El Periódico/Agències

08-03-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image