Desenvolupat un robot amfibi que camina, repta i neda com una salamandra


Madrid.- 

Investigadors de l'Escola Politècnica Federal de Lausana (Suïssa) han desenvolupat un nou robot similar a una salamandra que incorpora un sistema control que imita l'espina dorsal de l'amfibi i que li permet caminar i nedar de forma similar a com ho fa l'animal. El treball es publica aquesta setmana a la revista Science.

El robot, i el model en què està basat, podria ajudar els investigadors a conèixer com va evolucionar la capacitat de caminar en els animals quan van passar a moure's sobre la terra fa milions d'anys ja que es creu que la salamandra, que té una manera de caminar i nedar molt diferents entre si, s'assembla als primers vertebrats que vivien a la terra.

Model teòric

Els científics van desenvolupar un model teòric per mostrar com el circuit neural d'un peix similar a la llamprea podia ser modificat fins a aconseguir que es mogués com un animal similar a la salamandra. Això també permetria a l'amfibi canviar entre la forma de caminar i nedar.

Per validar el model els autors van construir un robot similar a una salamandra que podia canviar entre la manera natació, la de gatejar serpentejant i la de caminar.

El robot té un model d'espina dorsal incorporat que rep senyals simples de control, enviades des d'un ordinador per un sistema que no requereix cables, que modula la velocitat, la direcció i la manera de moure's, de forma similar als senyals que procedeixen dels centres neurals en els vertebrats animals.

Font: Europa Press

08-03-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image