Les memòries de Clinton i l''Ulisses' entre els llibres més abandonats a mig llegir al Regne Unit


Londres.- 

Les memòries de l'expresident dels Estats Units Bill Clinton i l'autobiografia del futbolista David Beckham figuren en el segon i tercer lloc, respectivament, d'una llista de llibres que molts compren però que no acaben mai, segons un sondeig publicat avui al Regne Unit.

El dubtós lloc d'honor d'aquesta llista l'ocupa un altre llibre de memòries, aparentment encara més anodí, escrit per l'exministre de l'Interior laborista David Blunkett, el primer polític invident que va ocupar un càrrec de tan gran responsabilitat.

En la categoria de ficció, entre els llibres que serveixen moltes vegades només d'adorn als seus compradors apareix en segon lloc Harry Potter i el calze de foc, darrere de Vernon God Little, de DBC Pierre, guanyador del premi britànic Man Booker.

El tercer lloc correspon a una joia de la literatura del segle XX, Ulisses, de l'irlandès James Joyce, que narra tot el que passa en un sol dia en la vida del seu heroi: Leopold Bloom.

'Versicles satànics' i 'Guerra i pau'

Entre els llibres no acabats hi ha obres de tan diferent qualitat literària com els Versicles satànics, de Salman Rushdie; Guerra i pau, de Tolstoi; Crim i càstig, de Dostoievski, i L'alquimista, de Paulo Coelho.

El 55% dels 4.000 adults que van participar en l'enquesta van confessar que només compren llibres per decorar casa seva.

Segons Rachel Cugnogni, de l'editorial Vintage, el fet que molts comprin clàssics de Dostoievski o Tolstoi i després no els llegeixin indica que volen únicament presumir d'un cert nivell intel·lectual.

Font: EFE

12-03-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image