Un professor xilè fa més d'una setmana que està de cara a la paret castigat per una alcaldessa


image

Santiago de Chile.- 

Un veterà professor rural xilè fa més d'una setmana que està de cara a la paret, com un càstig que li va imposar l'alcaldessa del poble de Lo Rojas, a qui van molestar algunes crítiques del docent.

El protagonista de l'insòlit episodi, segons relata el diari Las últimas noticias, és Patricio González, que durant 30 anys va exercir com a director de l'escola d'aquest poble, un llogaret de 400 habitants del municipi de La Cruz, uns 100 quilòmetres al nord de Santiago.

El nou destí laboral

L'any passat, el mal temps va causar la caiguda d'un pont que va deixar aïllats els habitants de Lo Rojas i González va encapçalar les reclamacions dels veïns per a la reconstrucció del viaducte davant l'alcaldessa, Maite Larrondo. La resposta de l'autoritat municipal va ser ordenar el trasllat del mestre al col·legi Leonardo Da Vinci, on va haver de començar a treballar aquest mes.

Però el 5 de març, quan havia de presentar-se al seu nou lloc de treball, la regidora li va comunicar que tenia un nou destí: una taula i una cadira al departament d'Educació Municipal. Quan González li va preguntar a Larrondo quina feina faria, ella li va respondre: "Miri a la muralla".

Obedient, González va girar el seu escriptori i des d'aleshores la seva jornada laboral transcorre amb la paret com a únic horitzó, segons mostra una foto publicada pel matutí, en què apareix com un alumne entremaliat que ha estat castigat.

El mestre, indignat

"Em sento esclafat professionalment. L'alcaldessa només em va dir que mirés la muralla, així que això he fet", ha declarat el mestre. "Pel que sembla, l'alcaldessa no vol que jo la molesti", ha afegit. El professor, molt estimat a la zona, ha denunciat a més haver rebut amenaces per telèfon.

Els regidors de La Cruz recolzen el professor i acusen l'alcaldessa --membre de la ultraconservadora Unió Demòcrata Independent (UDI)--, d'autoritarisme, intolerància i venjança, i li han exigit que acabi amb el càstig al vell ensenyant.

Font: EFE

16-03-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image