París tafaneja a les escombraries de les estrelles de Hollywood


París.- 

Al contenidor de Mel Gibson hi apareixen uns vells calçotets de quadros escocesos; al de Madonna, en canvi, un xampú de la marca Superstar; al de Jack Nicholson, unes quantes ampolles de xampany. El contingut de les escombraries diu molt sobre el propietari de les deixalles. I si aquest propietari és un astre rutilant de Hollywood es converteix en una informació preciosa per desxifrar la cara més quotidiana --i real-- del personatge.

Amb aquest propòsit, Bruno Mouron i Pascal Rostain, que durant anys van ser paparazzis Paris Match, s'han capbussat en les deixalles de la flor i nata de l'star system nord-americà i han parit una exposició que, sota l'explícit títol de Trash (escombraries), s'exhibeix fins al 3 de juny a París.

Fins ara, la mostra muntada pels dos fotògrafs s'havia exhibit als EUA. Després de travessar l'Atlàntic per primera vegada, les escombraries de les estrelles són a la vista del públic a la Maison Européenne de la Photographie de la capital francesa. Pròxima estació, Moscou.

El treball de Mouron, de 52 anys, i Rostain, de 48, ha consistit a furgar en els contenidors --bàsicament a Los Angeles i Malibú-- entre els anys 1990 i el 2004. Un cop extretes les deixalles, les han seleccionat, col.locat en ordre sobre vellut negre i, després, les han fotografiat en un format de 120 per 180 centímetres.

AFICIONS I MANIES

El resultat és una curiosa exposició que permet saber coses com que Pierce Brosnan compra la roba a GAP i menja productes bio. Que Halle Berry llença munts de sabatilles d'esport en perfecte estat. Que l'any 2004 Charlize Theron va gastar 2.790 euros en Gucci. Que Bruce Willis és molt net, però poc ecològic, tenint en compte el gran nombre de detergents que fa servir. O que Antonio Banderas llegeix la revista Lecturas i fa servir dentífric blanquejant marca Rembrandt.

La immundícia reflecteix a la perfecció les manies i capritxos. Per exemple, Tom Cruise elabora llarguíssimes llistes amb tot el que necessita a la caravana de rodatge, des de la marca de l'aigua fins al parell de mitjons. La relació --mecanografiada-- acaba amb una subllista de fins a una dotzena de vitamines diferents. Les preferències de John Travolta, però, van per un altre costat. El 2004, l'actor va encarregar a casa seva, a Los Angeles, una pizza que es va fer portar en avió ¡des de Chicago!

Madonna, en canvi, compra al McDonalds de la cantonada i consumeix desenes d'ampolletes d'aigua. Més delicte té l'abocador de l'avui governador de l'estat de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, en què es van trobar diferents capses de puros procedents de Cuba (cosa prohibidíssima als EUA). "Són verdaders retrats", assegura Mouron, que precisa que el treball es va portar a terme sense permís --contràriament l'exposició seria "un engany"-- i que se'n van retirar tots els objectes mèdics i els relacionats amb el sexe. "L'objectiu no és denunciar", precisa el fotògraf, per a qui el millor retrat que li ha fet a Jack Nicholson "és el de les seves escombraries".

La seva fama de bon vivant està fundada. El xampany trobat al seu contenidor no és qualsevol espumós. Nicholson consumeix Veuve Clicquot, fuma Camel i Marlboro light, paladeja Chupa Chups, i Elton John li va enviar una invitació per a la festa del seu aniversari.

Font: El Periódico

Elianne Ros, 

02-04-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image