El Govern de la Xina prohibeix l''estil Risto Mejide' en l''Operación Triunfo' del país


Pequín.- 

La nova edició d'un popular concurs xinès a la recerca de talents musicals no podrà difondre comentaris humiliants dels jutges, a l'estil dels del català Risto Mejide a Operación Triunfo, segons una directriu divulgada avui a la web del Govern de Pequín.

La norma afegeix que el programa no inclourà "extravagàncies, ni vulgaritats, ni mal gust", i que s'haurà de limitar a les cançons "sanes i inspiradores èticament".

L'espai també haurà d'eliminar els artistes "escandalosos" i "polèmics", les "xafarderies" sobre els concursants, i les escenes d'aficionats cridant i plorant, segons ha ordenat l'Administració Estatal de Ràdio, Cine i Televisió a la cadena regional de Hunan (sud del país) que emet el programa, que es va fer famós amb el títol Super voice girls.

Canvi de nom

A més, el concurs haurà de canviar el seu nom original pel de Happy voice boys (Nois de veu feliç), i només es podrà emetre entre l'1 i el 15 de maig, pels quatre mesos que van durar edicions anteriors.

L'Administració també hi veta la participació de menors d'edat i de concursants xinesos de fora de la Xina continental, és a dir, de Hong Kong, Macau i Taiwan.

La directriu oficial s'emmarca dins la campanya iniciada per les autoritats xineses contra la moda dels reality shows al país, que segons els responsables públics fomenten la vulgaritat i el mal gust.

La cadena acata les ordres

Després de rebre l'ordre, el president de Televisió de Hunan, Ouyang Changlin, ha manifestat que l'emissora acatarà les directrius oficials i defensarà l'esperit de "valentia, creativitat i inspiració moral".

El concurs es va emetre per primera vegada el 2005. Durant els quatre mesos que va durar la fase final, va ser seguit per 400 milions de teleespectadors, que van augmentar fins a 500 milions en l'edició de l'any passat.

Font: EFE

07-04-2007


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Ho trobo molt i molt bé..tot degenera massa ràpid, només ens falta un cínic amb un concurs de música..qué cony i pinta aquest tipus cínic i maldestre?
Virginia, 23/07/2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image