Seguidors de Jim Morrison demanen al governador de Florida que li concedeixi l'indult 'post mortem'


Miami (Estats Units).- 

Els seguidors del desaparegut vocalista Jim Morrison, de l'emblemàtica banda de rock The Doors, han demanat al governador de Florida, Charlie Crist, que li concedeixi l'indult post mortem, segons informa el diari The Miami Herald.

Morrison, condemnat el 1969 a Miami a sis mesos de presó per comportament lasciu en un concert en aquesta ciutat de Florida, va morir a París tres anys més tard d'un atac de cor i abans que la seva apel·lació fos escoltada.

El carismàtic autor de cançons com Light my fire, Break on through i L.A. woman va ser acusat dies després del seu caòtic concert a l'auditori Dinner Key de Coconut Grove, a Miami, d'haver-se abaixat els pantalons i simular que es masturbava, entre altres fets.

Rehabilitar la imatge de l'artista

Gairebé 36 anys més tard, els seguidors del Rei Llangardaix, com era conegut per la seva manera de moure's a l'escenari i el seu hipnotisme amb el públic, volen rehabilitar la imatge del seu ídol amb aquesta petició de perdó, afegeix el diari.

Morrison, que va estudiar a la Universitat Estatal de Florida, igual que el governador Crist, podria així ser recordat "com un artista en lloc de ser-ho com un altre noi dolent amb antecedent penals", ha explicat al rotatiu Dave Diamond, fan de Morrison i productor de televisió.

Diamond, segons el rotatiu, va escriure el mes passat una carta al governador de Florida en què li sol·licitava que concedís el perdó post mortem a Morrison amb el fi de netejar la seva imatge i la de la seva formació, que va patir després de l'escàndol la cancel·lació de nombrosos concerts.

El governador està disposat a revisar la sentència

Els esforços de Diamond compten amb el vistiplau del pare de Morrison, George S. Morrison, de 87 anys, almirall retirat de la Marina nord-americà.

Crist, que ha apuntat que estaria disposat a revisar la sentència, no pot atorgar el perdó tot sol, ja que necessita comptar amb el suport de dos o tres membres més del seu gabinet, que decideix en els casos de petició de clemència. A més, no hi ha la seguretat que hi hagi algun cas que serveixi com a precedent jurídic.

Font: EFE

10-04-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image