Un elogiat documental porta la zoofília a les sales de cine de Nova York


.- Les sales de cine de Nova York exhibeixen des d'ahir un documental que s'acosta al món de la zoofília a través de la història d'un home que va morir després de mantenir relacions sexuals amb un cavall.

Zoo, elogiada cinta dirigida per Robinson Devor i candidata al Gran Premi del Jurat de l'última edició del Festival de Sundance, relata en format de documental el fet real d'un nord-americà que va morir el 2005 com a conseqüència del esquinç de còlon que va patir per practicar sexe amb l'equí.

La pel·lícula presenta un grup d'homes del nord-oest nord-americà que, després de posar-se en contacte a través d'internet, solien reunir-se en una granja pròxima a Seattle per practicar el bestialisme, en unes sessions que gravaven en vídeo.

Episodi sòrdid

L'obra del director de Police beat i The woman chaser se centra en l'episodi que va acabar amb aquestes pràctiques: la mort d'una persona, que el film identifica amb el sobrenom que utilitzava a la xarxa --Mr. Hands--, però el seu nom real va sortir a la llum el 2005 quan la premsa va recollir la història de la seva mort.

Segons la cinta, basada en testimonis reals, el grup de zoòfils estaven gravant com un home que responia al nom de Kenneth Pinyan mantenia relacions sexuals amb un cavall que li va perforar el còlon.

Pinyan, un home de negocis de 45 anys resident a Seattle, va ser abandonat en una sala d'urgències d'un consultori rural, on va morir a conseqüència de les ferides que li va causar el cavall en una pràctica que la pel·lícula reprodueix en un petit monitor en un racó de la pantalla.

Proscrits humanitzats

El controvertit film humanitza uns protagonistes proscrits a la societat, encara que la major part de la crítica ha destacat el valor artístic i cinematogràfic de la cinta.

El diari The New York Times, per exemple, subratlla "els usos retòrics de la bellesa i la metàfora, i d'algunes tècniques cinematogràfiques com una fotografia de càmera lenta" que realitza Dover per presentar una pel·lícula "que no té cap altre compromís que exposar el món dels zoòfils".

Pel diari Newsday, "Zoo és un film preciós sobre un tema sòrdid", que usa "tàctiques poètiques i evocadores, plenes d'art per investigar en la naturalesa de les passions ocultes i descobrir fins a quin punt persones aparentment racionals poden justificar els seus propòsits".

Tema relacionat:

Muere un estadounidense tras mantener sexo con un caballo

Font: EFE

26-04-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image