Dues espanyoles reconstrueixen la ciutat de Londres amb menjar


image

Londres.- 

Un Big Ben de sandvitxos, una torre de Londres de truita i rotllets de primavera i una catedral de Saint Paul de síndria són algunes delícies gastronòmiques que han pogut menjar avui londinencs i turistes a la plaça britànica de Trafalgar.

Amb l'apel·latiu Eat London (Menja Londres), l'artista espanyola Alicia Ríos i l'arquitecta Bárbara Ortiz han construït per quarta vegada una ciutat en tres dimensions completament comestible. Abans ho van fer Melbourne i Las Palmas de Gran Canària.

Ríos i Ortiz, que han comptat amb l'ajuda d'unes 200 persones de 15 comunitats ètniques que viuen a Londres, han reproduït en miniatura tota la zona centre de la ciutat (20 quilòmetres quadrats) sobre una superfície de 60 metres quadrats, utilitzant prop de 400 quilograms de menjar.

Autobusos de regalèssia i carreteres de pa de gingebre

Al voltant de 2.000 persones, les justes per tastar una ració de 200 grams cada una, han assistit al banquet, celebrat dins del Festival Internacional de Teatre de Londres.

Amb el curs del Tàmesi construït a base de llaunes d'aigua de la marca Perrier, vies de tren i autobusos elaborats amb regalèssia de colors i carreteres a base de pa de gingebre, s'han format llargues cues per tastar edificis i places.

Roma, Milà i Amsterdam seran les següents

"Crec que a (Sigmund) Freud i a (Carl Gustav) Jung els va passar inadvertit l'instint de devorar la ciutat", ha declarat l'artista Alicia Ríos, experta en oli d'oliva i investigadora de tot el que té relació amb el gust i l'olfacte.

Gràcies a aquesta representació, Ríos i Ortiz ja han rebut noves invitacions de Roma, Milà i Amsterdam per construir també boniques ciutats amb aliments.


Peu foto: El pont de Londres fet amb truita i rotllets de primavera i el riu Tàmesi, fabricat amb llaunes d'aigua Perrier.

Font: EFE

28-04-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image