Unes caixeres de Xile denuncien que han d'utilitzar bolquers perquè no se'ls permet anar al lavabo


Santiago de Xile.- 

Les caixeres d'una cadena de supermercats de Xile es veuen obligades a utilitzar bolquers perquè no disposen de pausa per poder anar al lavabo, ha denunciat la Central Unitaria de Trabajadores (CUT). La presidenta de la Comissió del Treball de la Cambra de Diputats xilena, Ximena Vidal, ha ratificat la denúncia, mentre que el holding xilè Cencosud, al qual pertanyen els establiments, l'ha rebutjat.

La vicepresidenta de la Dona de la CUT, María Rozas, ha denunciat greus irregularitats laborals als supermercats Santa Isabel, i ha assegurat: "A les dones les fan treballar durant nou hores a la caixa sense permetre'ls moure's. Això significa que no poden anar al lavabo. Moltes, per suportar aquesta càrrega, han hagut d'utilitzar bolquers d'un sol ús".

Proposta de boicot

Rozas va fer aquesta acusació dilluns passat a l'emissora de ràdio Cooperativa i va emplaçar la població de Xile a boicotejar aquesta cadena de supermercats. La diputada Ximena Vidal ha afirmat, després de ratificar la denúncia: "La Constitució xilena defensa totes les persones perquè això no passi. Realment és una vergonya que a nivell general tinguem aquesta protecció i no es compleixi."

L'empresa Cencosud ha rebutjat mitjançant un comunicat les acusacions i ha assegurat que "en cap circumstància" infringeix les normes laborals de Xile. "No hem rebut mai cap reclamació formal" sobre caixeres de supermercats Santa Isabel que hagin d'utilitzar bolquers davant la impossibilitat d'anar al lavabo, s'assenyala. "Les polítiques de treball de supermercats Santa Isabel són summament clares i estrictes, respectant sempre les lleis laborals, específicament les hores de descans i les normes estipulades per la llei del treball", s'afirma en el comunicat.

Font: EFE

03-05-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image