Bush no és una de les 100 persones més influents del món, segons la revista 'Time'


Nova York.- 

Raúl Castro, primer vicepresident i ministre de Defensa de Cuba, i els actors Leonardo DiCaprio i Brad Pitt, estan en la llista de les 100 personalitats més influents del món publicada avui per la revista Time. Castro figura en la popular classificació anual junt amb altres personalitats de gran impacte internacional, com ara la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, i el terrorista saudita Ussama bin Laden, l'home més buscat del planeta. El més curiós és que, per primera vegada, el president dels Estats Units, George Bush, no apareix a la llista.

El setmanari, que surt avui a la venda, publica cada any aquesta llista per "reconèixer els homes i dones que pel seu poder, talent o exemple moral estan transformant el món". La classificació inclou cinc categories, entre elles la de líders i revolucionaris, en què es troba Raúl Castro, que "s'ha consolidat intel·ligentment com el més probable successor del seu germà Fidel", segons escriu en la revista Brian Latell. "Podria fins i tot demostrar ser una figura tan històrica com Fidel, però de ser així serà per desviar a Cuba de moltes de les tràgiques herències del seu germà. És probable que, després d'estar a l'ombra de Fidel durant els últims 50 anys, desitgi ser recordat per la seva pròpia contribució històrica", apunta l'autor.

Bin Laden, un home amb carisma

Altres personalitats en aquesta categoria són Condoleezza Rice, apreciada per "recordar d'on ve" i "saber equilibrar la seva activa carrera amb la devoció a la seva família, els seus amics i la comunitat". Ussama bin Laden és descrit com "un home amb carisma a qui l'islamisme moderat haurà de jutjar com a bon o mal musulmà". Figuren, a més, l'aiatol·là Ali Khamenei, que "ha emergit com un dels dirigents més importants, encara que enigmàtics, del Pròxim Orient", i la reina Isabel II d'Anglaterra, reconeguda per la seva defensa a ultrança de la monarquia constitucional.

Així mateix, estan en la llista la presidenta del governamental Partit del Congrés indi, Sonia Gandhi; el governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger; els aspirants a la presidència dels EUA Hillary Clinton i Barack Obama; l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, i el Papa Benet XVI.

Al Gore, entre els herois i pioners

En la categoria d'herois i pioners, Time inclou l'exvicepresident nord-americà Al Gore, per "entendre la ciència de l'escalfament global millor que ningú en el món de la política", i Warren Buffett, el segon home més ric i un dels més grans filantrops del món.

La presentadora de televisió Oprah Winfrey, posseïdora d'un imperi mediàtic i un "símbol per al món pel seu compromís d'ajudar a aquells que han afrontat obstacles similars" als que va haver de superar ella, apareix en la llista per quart any consecutiu, un honor que fins ara comparteix només amb Condoleezza Rice. En aquesta categoria també s'inclouen el tennista Roger Federer, la model Tyra Banks, el campió mundial d'escacs Garri Kaspàrov i l'actor Michael J. Fox, aquest últim pels seus esforços per trobar el remei al mal de Parkinson, que pateix des de 1991.

DiCaprio, actor silenciós

Entre els científics i pensadors més influents la revista nomena el cofundador de Microsoft Paul Allen, a més fundador de l'Institut Allen per a la Ciència del Cervell, que ha creat un mapa de l'activitat genètica dels cervells dels ratolins. La categoria Constructors i titans té entre els seus noms el fundador d'Apple i Pixar, Steve Jobs --que ha estat en aquesta llista en els anys 2004 i 2005--, i els fundadors del popular lloc d'Internet YouTube, Steve Chen i Chad Hurley.

Entre els artistes figuren el músic Justin Timberlake, l'actriu d'origen hondureny America Ferrera --protagonista de la popular comèdia Ugly Betty (la versió en anglès de la telenovel·la Betty la fea), la model Kate Moss i l'actriu Rosie O'Donnell. Destaca també l'actor Leonardo DiCaprio, descrit en la revista pel cineasta Martin Scorsese com "un gran actor silenciós" que "sap com usar la seva cara, els seus ulls i el seu cos", cosa que "la càmera sap i, més important encara, el públic sap". Scorsese, que acaba de guanyar el seu primer Oscar pel film Infiltrados, també està inclòs en la classificació, així com l'actor i cada vegada més prolífic productor Brad Pitt.

Font: EFE

04-05-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image