Demandada una escola de Chicago per projectar a classe 'Brokeback mountain'


Washington.- 

Una nena de 12 anys i els seus avis han demandat al Consell d'Educació de Chicago, als EUA, pel "desordre emocional" que li va causar a la menor veure a classe la pel·lícula Brokeback mountain. La cinta d'Ang Lee, guanyadora de tres Oscars el 2006, narra la relació homosexual entre dos cowboys.

Segons publiquen diversos mitjans de comunicació, Jessica Turner, estudiant de l'Escola Elemental d'Ashburn, a Illinois, i els seus avis, Kenneth i LaVerne Richardson, reclamen 370.000 euros en concepte de danys i perjudicis.

La demanda, interposada divendres passat, assenyala que la cinta va ser emesa a classe per una professora substituta, sense permís dels pares o tutors dels alumnes. "És molt important per a mi que els meus nens no estiguin exposats a això. La professora sabia que no havia d'emetre la cinta", ha dit el l'avi tutor de la menor.

Sotmesa a tractament psicològic

Segons el contingut de la demanda, en què també s'exigeixen danys a la mateixa professora i al director del col·legi, Jessica Turner es va quedar traumatitzada al veure la pel·lícula i fins i tot va haver de ser sotmesa a tractament psicològic.

Els demandants revelen que moments abans de l'emissió de la cinta la professora va encarregar tancar la porta a un alumne perquè res del que passés a la classe sortís d'allà.

Aquesta és la segona ocasió en què Richardson es queixa a les autoritats educatives, ja que el 2005 va denunciar que el material de lectura que es proporcionava als estudiants contenia paraulotes. "Aquesta ha sigut la gota que ha fet vessar el got. Crec que la demanda era necessària després de l'advertència pel material de lectura", ha afirmat l'avi.

Font: EFE

15-05-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image