Santamaria oficia i Elvis beneeix


image

Reus.- 

El consistori de Reus es podria haver convertit ahir en la viva imatge de Las Vegas, on el gran mite del rock, Elvis Presley, és l'encarregat d'unir en matrimoni la vida de dues persones, però els formalismes institucionals no ho van permetre. Ariel Santamaria va haver de deixar la seva indumentària habitual i disfressar-se de persona mundana per casar la primera parella com a regidor. I és que l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, li va anunciar que si li cedia la potestat de casar les parelles que ho demanessin no podria fer-ho vestit com el rei , ja que aquests actes requereixen una certa formalitat.

Així, el regidor de la Coordinadora Reusenca Independent (CORI) va haver de deixar plantat l'Elvis uns metres abans de l'altar i ser, simplement, el regidor Ariel Santamaria. Tot i així, l'esperit del mite va ser present durant tota la cerimònia, en part gràcies a les estrambòtiques ulleres de l'oficiant, però també per la gran simbologia que representava que fos Santamaria qui casés els joves enamorats. I només entrar per la porta, familiars i amics de la parella van voler fer-se una foto amb l'atípic regidor de la cerimònia civil. Amb tot, durant l'acte, el regidor va fer alguna al·lusió al seu altre jo, i va beneir la unió amb una gran afirmació del matrimoni: «L'amor veritable és etern com l'esperit d'Elvis.» Així de filosòfic es va mostrar Santamaria, que després de la boda també va afirmar que «estava gairebé més nerviós que el nuvi», perquè durant la seva vida havia «fet moltes juantxades, però mai una de tan seriosa». I és que en el seu discurs oficial va voler deixar clar que el fet que la parella en qüestió hagués volgut que fos ell, qui els unís en matrimoni, l'omplia d'orgull: «No tinc paraules per expressar l'emoció i l'honor que és per a mi ser avui –ahir per al lector– aquí.» A més, fent gala del seu reusisme, va recordar que l'any 1968 l'Ajuntament havia estat pioner dels casaments civils, ja que va ser el primer consistori de l'Estat que va casar una parella per la via civil.

A LA FI, ELVIS RESSUSCITA

Les ordres del batlle reusenc van ser acatades per Ariel Santamaria, que amb resignació va acceptar abandonar durant 10 minuts Elvis i oficiar el casament del Francesc i la Cristina, que el mes de juliol van presentar una instància per sol·licitar-lo a ell perquè els casés. Ara bé, quan el regidor va haver abandonat l'acte institucional, va voler complaure els nuvis amb una de les seves actuacions peculiars. Així, en el moment que els nuvis sortien de l'ajuntament com a marit i muller, l'Elvis reusenc els esperava amb la seva guitarra folrada del partit de la CORI per celebrar la seva felicitat amb la cançó Love me tender.

Després de les fotos típiques amb la família i de les atípiques amb el regidor, el colofó va ser que els convidats i els nuvis, obviant els formalismes, van assistir a un spa.

NO SENSE L'ELVIS

Ariel Santamaria, després d'oficiar la cerimònia, va aclarir que en el cas d'ahir s'havia avingut a casar la parella sense vestir-se d'Elvis perquè els nuvis li van dir que ja no podien canviar-ho. Ara bé, va anunciar que aquesta era l'última vegada que l'Elvis no era present visualment en els casaments que oficiés ell. Així, ja avançava a les 15 parelles que tenen la intenció que sigui el regidor de la CORI qui els casi, que pensin una manera perquè hi hagi alguna cosa més que l'esperit d'Elvis en la cerimònia. Santamaria va posar diferents exemples, des que siguin els nuvis qui vagin vestits com el rei, fins que un imitador d'Elvis sigui l'encarregat de posar la música a l'ofici. En cas, però, que el desig dels nuvis sigui que Santamaria vagi vestit com el mític cantant, el regidor proposava anar a firmar els papers del casament el dia abans al consistori i fer la cerimònia amb els convidats l'endemà i fora de l'ajuntament, on sí que pot fer sortir l'Elvis que porta a dins.

Foto: Ariel Santamaria oficia el casament del Ferran i la Cristina sense anar vestit d'Elvis, a la sala de plens de Reus. / R. B.


Tema relacionat:

L'alcalde impedeix al regidor Ariel Santamaria oficiar bodes a Reus vestit d'Elvis

Font: El Punt

M. Lacárcel, 

21-10-2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image