Les aranyes tenen el seu propi 'Kama-sutra', segons l'entomòleg Jordi Moya


Barcelona.- 

Les aranyes tenen el seu propi Kama-sutra, a la vista de la gran varietat de postures que adopten durant l'aparellament, segons ha explicat l'entomòleg Jordi Moya, investigador de l'Estació Experimental de Zones Àrides del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

El Kama-sutra, considerat el tractat eròtic més antic del món, és un text hindú escrit pel savi Maharshi Vatsyayana en què es descriuen desenes de postures sexuals, algunes pròximes a l'acrobàcia, que poden practicar un home i una dona.

Els aràcnids fan el famós 69

La multiplicitat de postures durant la còpula, no obstant, sembla no ser només cosa dels humans, ja que les observacions han demostrat que les aranyes també practiquen ja més d'una desena de postures durant l'aparellament.

Algunes d'aquestes postures evoquen clarament certes actituds del Kama-sutra, com el famós 69, que permet la pràctica del sexe oral mutu de forma simultània, i que en ocasions sembla que posen en pràctica les aranyes al col·locar-se el mascle i la femella ventre amb ventre, però cada un en una direcció diferent.

"Tenen el seu propi Kama-sutra", afirma irònicament Moya, que indica que les postures sexuals d'aquests insectes de vuit potes han evolucionat al llarg de les dècades.

Res més lluny de la monotonia i la placidesa, doncs, per descriure el singular aparellament de les aranyes, tenint en compte, a més, que les femelles practiquen el canibalisme i que molts mascles moren a les seves urpes "abans, mentre i després" de copular.

Font: EFE

27-10-2007


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: Per quan la candidatura als ig-nobel del doctor Moya?
hulahoop, 05/11/2007


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image