Detingut per fingir durant 2 anys malalties per pernoctar en hospitals d'Àustria


Viena.- 

Un austríac de 59 anys ha estat detingut avui per la policia per fingir malalties diverses durant dos anys per aconseguir passar la nit als hospitals, cosa que ha suposat una despesa per als serveis sanitaris d'uns 100.000 euros.

El detingut es troba a l'atur des de fa 21 anys i segons sembla havia decidit recórrer a aquests estratagemes que el van portar almenys a 93 hospitals per dormir sota sostre, segons han informat fonts policials.

"Amb aquest mètode, sempre basat en símptomes difícils de comprovar, pretenia aconseguir menjar i llit als hospitals", ha explicat el comissari Herbert Kohlbacher als mitjans austríacs.

Intent fallit

Diumenge passat, l'home va trucar als serveis d'urgència de la localitat de Mürzzuschlag (a la regió d'Estíria) assegurant que patia un fort traumatisme per una caiguda.

Una vegada traslladat a l'hospital, els facultatius no van trobar cap indici d'un cop, malgrat les nombroses proves, i les declaracions contradictòries del malalt els van posar en guàrdia i van decidir trucar a la policia.

A les primeres preguntes dels agents el detingut va confessar haver fingit diversos mals, fet que ha permès conèixer el seu llarg historial sanitari en els últims dos anys.

No sempre li va funcionar el sistema, ja que en alguns casos només rebia atenció primària a les ambulàncies o als serveis d'urgència, sense ser ingressat.

Font: EFE

08-01-2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image