Un atleta a qui van amputar les cames no podrà competir perquè les pròtesis li donarien avantatge


.- 
La Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha anunciat que l'anàlisi biomecànica i fisiològica de l'esprint llarg d'Oscar Pistorius, l'atleta sud-africà que pateix doble amputació a les cames i que corre amb pròtesis, conclou que aquestes pròtesis li atorguen un avantatge que rebutja el reglament.

Aquesta conclusió es desprèn de l'estudi científic independent dirigit pel professor Peter Brueggemann, de la Universitat alemanya de l'esport de Colònia.

Les proves es van fer entre els dies 12 i 13 del mes de novembre amb la participació de Pistorius amb l'objectiu de determinar si les pròtesis podien ser considerades com una ajuda tècnica que proporcionen un avantatge respecte a la resta d'atletes, resultat que vulnera l'article 144.2 del reglament de la IAAF, concernent a "les ajudes tècniques en competició".

Necessita fer menys esforç

Segons l'estudi efectuat, Pistorius amb les làmines corbades de les seves pròtesis gasta un 25% menys d'energia. Per una altra banda, l'energia enviada per la pròtesi de fibra de carboni és gairebé tres vegades superior a la de l'articulació d'un genoll normal en el màxim d'esforç durant la carrera.

L'examen demostra que l'avantatge mecànic de la lamina de fibra de carboni és superior en més d'un 30% al de l'articulació d'un genoll vàlid.


Vídeo: Imatges de la carrera de 400 metros B de la Golden Gala celebrada a Roma el 13 de juliol del 2007. Pistorius va competir amb atletes italians sense discapacitat i va quedar segon.


Blog Diari de l'Absurd: El corredor sense cames

Font: EFE

14-01-2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image