Un estudi conclou que les dones generalment es desorienten més fàcilment que els homes


Washington.- 

La Universitat de Washington ha fet públic un estudi en què afirma que les dones, en general, es desorienten amb més facilitat que els homes. Aquesta característica, quasi ancestral, es manté en conceptes moderns com la navegació de contextos virtuals.

Tot i això, existeixen diferències individuals, i en molts casos, és cert que les dones saben millor el camí per arribar allà on volen anar. Diversos estudis científics han documentat que existeixen diferències notables entre homes i dones pel que fa a la seva capacitat d'orientar-se en el món real. El fet que aquestes diferències es mantinguin quan es tracta de contextos virtuals ha atret l'atenció dels investigadors perquè de manera creixent a les escoles, les universitats, les empreses, i fins i tot, les forces armades, utilitzen «navegadors cibernètics» per a una varietat de processos educatius.

El professor de psicologia de la Universitat de Washington i director de l'estudi, Earl Hunt, va explicar que si alguna persona li pregunta a algú com s"arriba a un lloc, els homes usen un marc de referència més ampli que situa aquest lloc en relació amb els altres. Pel que fa a les dones, Hunt va dir que utilitzen punts de referència d'un camí que han recorregut i que coneixen, mentre que els homes fan servir la geometria i els punts cardinals, dels quals, dedueixen una imatge mental o mapa per orientar-se.Font: EFE/El Punt

27-08-2001


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image