Califòrnia permet la venda de marihuana amb recepta mèdica en màquines expenedores


Los Ángeles (Estats Units).- 

Tan fàcil com comprar una llauna de coca-cola, però amb recepta mèdica. Així de senzill ho tenen a partir d'avui els californians per poder adquirir marihuana en màquines expenedores. Això sí, amb finalitats terapèutiques.

Aquests nous enginys presenten una estructura familiar: tecles amb números impresos per triar quina mena de mercaderia és la desitjada, una ranura per introduir-hi l'import i un espai a la part inferior per poder retirar el producte. Però en aquesta ocasió, l'interior és el que compta.

Empremtes dactilars i fotografia del pacient

Un cop el pacient hagi rebut la recepta mèdica per usar el cànnabis, de forma legal i sempre per raons de salut, se li prendran les empremtes dactilars i serà fotografiat per començar a usar aquest nou mètode de distribució de la marihuana, usada aquí com a fàrmac.

Un cop fets aquests passos, se li atorgarà una targeta de prepagament que li donarà accés a les màquines expenedores, segons ha explicat Vince Mehdizadeh, propietari del Centre de Nutrició d'Herbes de Los Angeles, a l'emissora de televisió KWTX.

Verificar la identitat

Mehdizadeh, al centre del qual hi ha una de les dues màquines que des de dilluns van començar a funcionar a Califòrnia, afirma que aquesta eina serveix per administrar dosis extra quan els pacients les necessiten.

"Seran rebuts per un guàrdia de seguretat allà mateix. Introduiran la targeta i se'ls demanarà les seves empremtes dactilars a la màquina per verificar la seva identitat", ha explicat Mehdizadeh.

"Una càmera s'encarrega de fotografiar el pacient per comprovar que la persona que sol·licita la medicació està realment autoritzada. Després, la retiren i ja està", ha afegit el propietari del Centre de Nutrició d'Herbes.

Al carrer ja són coneguts pel seu acrònim: els AVM ("Anytime Vending Machines", és a dir, màquines que venen en qualsevol moment).

Substància il·legal des del 1970

Fins onze estats dels EUA permeten l'ús medicinal de la marihuana, principalment per alleujar el dolor de nombroses malalties i obrir la gana del pacient. Però el seu ús segueix resultant controvertit.

No obstant, i encara que el Govern dels Estats Units no reconeix cap ús legal de la marihuana, prohibida oficialment al país d'acord amb la llei de substàncies controlades del 1970, els operadors consideren que aquestes màquines que sol·liciten la prescripció mèdica es podrien convertir en una cosa realment popular al país.

Font: EFE

Antonio Martín Guirado, 

29-01-2008


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image