Rajoy en el funeral de Mandela: "És un dels llocs més emblemàtics perquè és on Espanya es va proclamar campiona del món"


image

Johannesburg.- 

Per Mariano Rajoy, l'estadi Soccer City de Johannesburg, on avui s'ha fet el comiat a l'expresident de Sud-àfrica Nelson Mandela, és "un dels llocs més emblemàtics" perquè és on Espanya es va proclamar campiona del món de futbol. Així ho ha dit en una entrevista a RNE per telèfon des de l'hotel de Sud-àfrica, minuts abans d'assistir a l'acte: "És impressionant. Aquest estadi en què s'acomiadarà Mandela és l'estadi en què Espanya es va proclamar campiona del món de futbol davant Holanda. És un moment molt bonic i és un dels llocs més emblemàtics per aquest motiu de Sud-àfrica i ho serà encara més després d'avui".

En una altra entrevista, en aquest cas a la Cadena SER, Rajoy ha destacat la "combinació de fermesa en les conviccions i la capacitat de reconciliació i concòrdia" de l'expresident sud-africà i premi Nobel de la pau, mort dijous passat. "El gran repte és ara créixer i convertir-se en un país important", ha dit Rajoy. "Tot i que encara queden guerres, jo sóc dels que creu que el món en matèria de concòrdia avança en bona direcció".

Rajoy ha assistit aquest matí als funerals en memòria de Mandela a l'estadi de Soweto amb un centenar de líders mundials més.

Foto: Rajoy al comiat de Mandela a l'estadi FNB de Soweto. /EFE

Font: Ara.cat

10-12-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image