Crida i cerca d'una caca


image

Barcelona.- 

Tips de saltar, esquivar i, fins i tot, trepitjar excrements de gos quan sortien els diumenges a fer el vermut pel barri de Gràcia, un grup d'amics va decidir fa uns mesos cercar i capturar aquests molestos complements de la via pública. BCMerda! (Barcelona Cultiva Merda) és el nom de l'entitat que van posar en marxa el mes de novembre i que dedica el temps lliure a organitzar batudes ciutadanes per parcs i places a la recerca d'excrements de gos. Un cop localitzat l'objecte intrús, els voluntaris li col·loquen un banderí que alerta de la seva presència amb el missatge «BCMerda! Fes-lo cagar al teu llit», dirigit especialment als propietaris dels animals.

La iniciativa va néixer com un acte de denúncia puntual, però s'ha consolidat i els voluntaris de l'entitat comencen a quedar desbordats per la demanda ciutadana d'accions als seus barris. I és que inicialment, el moviment es va centrar en el barri de Gràcia, però ja han fet macropunxades de merdes al parc Güell i altres indrets de Barcelona. De fet, els responsables de l'entitat animen voluntaris d'arreu de Barcelona i de l'àrea metropolitana a organitzar les seves brigades i batudes, ja que des del web de BCMerda! (www.bcmerda.net), qualsevol es pot descarregar el disseny de les banderetes i impulsar accions d'aquest estil al seu barri. L'objectiu és poder crear una xarxa tan àmplia com sigui possible de brigades que alertin els vianants de la presència indiscriminada d'excrements, un problema que s'agreuja en cas de persones que es desplacen en cadira de rodes i persones amb visibilitat reduïda.

Ferran Gomera és un dels impulsors de l'entitat, que ara té una desena de membres, i explica que la denúncia que fan té un doble destinatari: «Per un banda, el propietari del gos, i, per l'altra, l'Ajuntament de Barcelona, que va fer una ordenança de civisme que busca més una ciutat neta per al turista que per als veïns.» En aquest sentit, Gomera assegura que ells no són partidaris de sancions econòmiques contra els propietaris incívics, sinó que el que volen és evidenciar un fet que consideren discriminatori: «L'exemple més clar el vam tenir l'altre dia al parc Güell. Vam fer una punxada de merdes i vam ser per la zona del drac i no en vam trobar ni una i, en canvi, així que ens vam desplaçar cap a la carretera i el camp de futbol, allò estava ple de caques.» De fet, des de l'entitat BCMerda! consideren que l'Ajuntament només té cura de la neteja a les zones turístiques i s'oblida dels barris. Tot i que és difícil de fer un càlcul, perquè les captures depenen molt de la zona i del nombre de voluntaris, BCMerda! té una mitjana de senyalització d'excrements de 100 caques a l'hora i acostumen a fer una acció a la setmana.

Aquí caques, allà mines

Juntament amb l'organització Moviment per la Pau, l'entitat BCMerda! va dur a terme ahir al matí a la plaça Joanic de Barcelona una de les seves accions, aquest cop, per denunciar la situació actual de les mines antipersones al món. La macropunxada de merdes/mines s'ha fet coincidint amb el desè aniversari del tractat d'Ottawa per a la prohibició de les mines antipersones. Així que des d'ahir al matí, un bon grapat de tifes del barri de Gràcia avisen els vianants no només de la presència de l'excrement, sinó de l'existència de moltes zones del planeta on la presència de mines és tan freqüent com a Barcelona ho són les caques. Una vintena de voluntaris van començar la «punxada» a la plaça Joanic, on van col·locar mig centenar de banderins amb diferents missatges de l'estil de «zona minada, zona emmerdada», «desminar és una feina de merda», «les mines són merdes que mutilen», «això podria ser una mina», «aquí són merdes, allà són mines».


Foto: L'entitat BCMerda promou el civisme senyalitzant amb banderetes totes les caques de gos que es troben al carrer. / A. Puig

Font: El Punt, edició Barcelona

Laura Marín, 

02-03-2009


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: A Berga l'anterior equip de govern també va implantar el sistema de "banderilles" a les deposicions animals, però no va tenir -afortunadament- èxit en la iniciativa: només se'n va posar en un barri, el que va generar el malestar dels veïns.
Sendo, 03/03/2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image