Berlusconi compara la situació dels afectats pel terratrèmol amb un "cap de setmana de càmping"


Berlín.- 

La magnitud de la tragèdia és enorme. El sisme que ha castigat la província dels Abruços italiana (al centre) des de dilluns ha estat el pitjor del país en les últimes tres dècades. Les xifres de les últimes 48 hores ho diuen tot: 260 persones mortes, uns 1.000 ferits i gairebé 20.000 persones sense llar. No obstant, per Silvio Berlusconi, les persones refugiades als campaments s'ho haurien de prendre com "un cap de setmana de càmping". La frase ha corregut com la pólvora en la premsa internacional.

Durant la seva visita a la zona afectada pel sisme i al ser preguntat per la corresponsal de la cadena de televisió alemanya RTL sobre quina era la seva impressió, Berlusconi va respondre: "Estan bé aquí, reben un magnífic suport i amabilitat per part dels nostres equips de salvament".

"No els falta res"

El primer ministre no es va quedar aquí i, després d'assegurar que "no els falta res, tenen medicaments i aliments, menjar calent" i un sostre que els protegeix, va afegir que, "evidentment, tot és absolutament provisional i, per això, s'ho han de prendre com un cap de setmana de càmping".

El primer ministre va declarar dilluns l'estat d'emergència nacional i va enviar soldats a la zona. A més, ha promès 20 tendes de campanya més i 16 cuines de campanya per acomodar un total de 14.000 persones que s'han quedat sense casa pel sisme.

Recents sortides de to

Tot això es produeix només uns dies després de les anècdotes que va protagonitzar Berlusconi durant les recents cimeres del G-20 a Londres i de l'OTAN a Estrasburg (França) i Baden-Baden (Alemanya).

A Londres, el cavalliere va donar la nota al Palau de Buckingham al cridar al president dels Estats Units amb un "míster Obamaaaa", todo això davant d'una sorpresa reina d'Anglaterra. En la cimera de l'OTAN primer va plantar la cancellera alemanya, Angela Merkel, i després tots els seus socis de l'Aliança, al saltar-se una sèrie de punts del protocol per poder parlar pel mòbil.

Després, fonts de la seva delegació van assegurar que la trucada havia estat de màxima importància, ja que s'havia posat en contacte amb el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, per convèncer-lo que acceptés el danès Anders Fogh Rasmussen com a secretari general de l'OTAN.

Font: AFP

08-04-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image