Penjat per error a internet un document amb instal·lacions nuclears dels EUA


Washington.- 

Un document confidencial amb detalls "sensibles" de centenars d'emplaçaments nuclears dels EUA va quedar exposat per un breu període de temps en una pàgina oficial del Govern federal per un error, informa avui a la seva edició digital The Washington Post.

El document, un esborrany d'una declaració nord-americana sobre instal·lacions nuclears per a l'agència de l'ONU que supervisa aquesta mena de centres, incloïa descripcions d'emplaçaments civils que guarden urani enriquit i altres materials utilitzats en la fabricació d'armes nuclears.

24 hores a la web

L'oficina de publicacions del Govern dels EUA va mantenir accessible per error el document durant 24 hores fins que va ser retirat per les peticions d'informació dels mitjans de comunicació nord-americans.

Els experts nuclears consultats pel rotatiu asseguren que la informació no és classificada i està accessible per altres fonts i per això han tret importància a la qüestió.

El document, de 267 pàgines, és un esborrany de la declaració formal enviada a l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) com a part de les obligacions nord-americanes del tractat de no-proliferació nuclear.

Font: EFE

03-06-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image