Els Mossos sorprenen un home passejant un lleó pels carrers de Salou


Barcelona.- 

Agents dels Mossos d'Esquadra van descobrir dimarts un lleó mentre el seu propietari el passejava pels carrers de Salou (Tarragonès) amb una corretja de gos, i van procedir a interceptar-lo per tractar-se d'un animal salvatge, segons han explicat fonts de la policia autonòmica.

Tal com han confirmat fonts de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, "en els pròxims dies" es traslladarà el lleó, de prop d'un mes de vida, que ara es troba a l'Associació Protectora d'Animals i Plantes del Garraf, ubicada a Cubelles (Garraf).

En un primer moment el trasllat es farà a Òdena (Anoia) Barcelona, on es troba l'Associació Protectora d'Animals de l'Anoia, que compta amb una unitat d'animals exòtics, a l'espera d'un possible trasllat a un país africà.

Comprat a un circ

L'animal va ser comprat "legalment" per un particular a un circ que es trobava a Girona, si bé aquest se'n va desfer regalant-lo a un amic. El lleó, fins a arribar a la protectora de Cubelles, hauria passat per les mans d'un mínim de tres persones, segons han explicat fonts dels Mossos d'Esquadra.

Una patrulla d'agents de la policia catalana van veure un home passejant el lleó per Salou amb una corretja de gos, i van comprovar que el tenia guardat en un magatzem. L'home, que no era el que l'havia comprat, estava sorprès que l'animal mengés tres pollastres al dia, de manera que se'n va desfer de bona gana, segons van relatar les mateixes fonts.

Finalment, i després de passar per una hípica de Cubelles, el mamífer va acabar a la protectora d'animals, si bé la presidenta de l'associació, Balbina Armengol, també ha explicat que les instal·lacions amb què compten estan pensades per a "animals domèstics", on actualment tenen un centenar de gossos i una dotzena de gats.

Bon estat de salut

Des que va arribar a la protectora, l'animal ha rebut atencions veterinàries diàriament, i els cuidadors l'alimenten amb carn, de manera que el seu estat de salut és bo. Malgrat això, Armengol va comentar que, si bé els han assegurat que se l'emportaran, encara no han rebut cap confirmació sobre el destí final del lleó, ni qui anirà a recollir-lo.

Fonts de Medi Ambient han comentat que han efectuat gestions amb l'entitat ecologista Depana, i quan estiguin garantides les condicions de seguretat i sanitat per efectuar el trasllat, l'animal serà portat a Òdena, ja que el lloc actual no és l'adequat.

En qualsevol cas, el destí final podria ser algun país africà. Com a pas intermedi, a Òdena disposarà de l'espai necessari per al seu desenvolupament i atenció, de manera que Medi Ambient ha donat el vistiplau a la seva instal·lació allà de moment.

Font: Europa Press

10-07-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image