Renfe pagarà la cangur a una usuària afectada per constants retards a rodalies


Barcelona.- 

L'Audiència de Barcelona va confirmar ahir que Renfe haurà d'indemnitzar amb 500 euros una usuària perjudicada pel mal funcionament del servei de rodalies durant les obres d'excavació del túnel del TGV l'octubre del 2007, quan un despreniment i diversos esvorancs van provocar que la circulació romangués interrompuda diversos dies a les línies C-2 i C-10 i a les línies de mitjana i llarga distància. La dona, veïna de Castelldefels (Baix Llobregat), serà compensada per les hores extres diàries que va haver de pagar a la cangur que cuidava els seus fills petits durant les gairebé tres setmanes que va trigar a restablir-se el servei públic.

D'aquesta manera, la secció quinzena de l'Audiència ratifica, només parcialment, la sanció de 650 euros imposada a la companyia ferroviària el mes de gener de l'any passat per la Junta Arbitral del Transport de Catalunya pels danys i perjudicis causats a la dona a causa de les deficiències en la prestació del servei de transport. Renfe havia interposat una demanda d'anul·lació contra aquesta resolució al·legant, d'una banda, que com a empresa pública que és, no li pertocaria estar sotmesa a Junta Arbitral del Transport i, de l'altra, que l'afectada mai havia demanat cap compensació en concepte de danys morals.

L'Audiència va desestimar la primera de les al·legacions havent constatat que d'entrada la companyia s'havia sotmès voluntàriament a la Junta Arbitral del Transport. Un temps després, i veient que la sentència li era desfavorable, va decidir recórrer-hi en contra. Per tot plegat, l'Audiència va decidir mantenir la multa de 500 euros en compensació pel cost de les hores extres de cangur, equivalent a uns 25 euros al dia durant quasi tres setmanes. Per contra, l'Audiència ha acordat derogar la quantitat de 150 euros que la Junta Arbitral del Transport reclamava per danys morals perquè, tot i que la perjudicada havia afirmat que llevar-se més d'hora que de costum i no saber a quina hora arribaria a la feina li provocava angoixa, no va demanar cap indemnització compensatòria.

D'altra banda, Renfe també haurà d'indemnitzar amb 50 euros un usuari que viatjava amb els seus fills de Vilanova a Castelldefels, pel mal tracte rebut del personal de la companyia i per la falta d'informació sobre les alteracions en el funcionament normal del servei. De la mateixa manera, Renfe va interposar una acció d'anul·lació contra la resolució que també va dictar la Junta Arbitral del Transport el febrer del 2008. En aquest cas, però, la demanda de Renfe va ser totalment desestimada per l'Audiència.

Font: El Punt

Núria Jové, 

15-09-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image