Busquen una lleona a la Sénia després que uns veïns l'han vista prop del poble


La Sènia.- 

Efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil i dels Agents Rurals busquen una lleona entre els termes municipals de la Sénia i la Pobla de Benifassà (Baix Maestrat), després de rebre la denúncia de veïns del poble que han vist l'animal en camins rurals pròxims al pantà d'Ulldecona. La lleona va ser vista per primera vegada dissabte passat al migdia, quan uns joves que corrien pel camí de les Sinyoles se la van trobar. «Van girar cua i van avisar la policia local que havien vist una lleona», va explicar l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla.

Dissabte mateix es va activar un dispositiu per buscar-la, que incloïa un mitjà aeri, que fins ahir a la tarda va estar repassant la zona sense resultat. «Fa tres dies que l'estem buscant però no hi ha manera», va dir Pla, que va admetre cert nerviosisme entre la població, ja que l'animal s'ha vist a només tres quilòmetres del nucli urbà.

Diumenge a la tarda també van veure la lleona uns veïns, en aquest cas, però, al terme de la Pobla de Benifassà. «Ens hem coordinat amb la Guàrdia Civil de Castelló perquè la lleona sembla que canvia d'una comunitat a una altra», va explicar l'alcalde de la Sénia. Aquest matí es reprendran els treballs de recerca de l'animal.

Pel que fa a la procedència de la lleona, els Mossos no tenen constància de cap denúncia que s'hagi perdut una lleona. Els agents de seguretat desaconsellen anar a peu pels camins rurals del voltant de la Sénia.

Si el cas es confirma, aquest serà el segon animal salvatge que es captura a Catalunya en qüestió de mesos. El 16 d’agost passat, un elefant es va escapar del circ on actuava i va campar lliurement pel centre de l’Escala, a l’Alt Empordà. Finalment el domador el va convèncer que tornés a la gàbia.

Tema relacionat:

Una elefanta s'escapa d'un circ i fa una llarga passejada pels carrers de l'Escala

Font: El Punt / EFE

06-10-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image