Un jutge prohibeix per primer cop que un lladre s’acosti on va robar


Barcelona.- 

A priori, no era més que un altre judici per robatori. No obstant, la condemna que el jutge Emili Soler, titular del jutjat d’instrucció número 27 de Barcelona, va dictar contra Demetris A., acusat de robar a El Corte Inglés de la plaça de Catalunya, ha obert una nova via per a la lluita contra els lladres multireincidents. A més de la multa que estipula el codi penal per a aquest tipus de faltes, el magistrat va decretar contra Demetris A. «la prohibició d’acostament» a aquell centre comercial «en un radi de 1.000 metres i per un termini de sis mesos». Aquesta és la primera ordre d’allunyament que un jutge dicta a Catalunya per evitar que un lladre s’atansi al lloc on va cometre un delicte.

Els fets jutjats van tenir lloc divendres passat a les 16.20 hores, quan dos vigilants d’El Corte Inglés van sorprendre Demetris A. en el moment en què estava robant diversos productes de perfumeria. L’acusat va insultar els vigilants i, després de treure una xeringa, els va amenaçar: «Veniu, que tinc la sida».

CIUTAT VELLA VETADA

Dimarts es va celebrar el judici de l’individu, que no va comparèixer, i per això és possible que els pròxims dies s’emporti una desagradable sorpresa. A partir d’ara, no només no podrà entrar a El Corte Inglés, sinó que no podrà acostar-se ni de lluny a la plaça de Catalunya. De fet, aplicant aquest radi d’un quilòmetre, el territori vetat comprèn: a l’esquerra, fins al carrer de Villarroel; a la dreta, fins al de Nàpols; en sentit muntanya, fins al de València; en sentit mar, la major part de la Rambla i la Via Laietana, així com el gruix de Ciutat Vella. Pel sol fet d’aparèixer per aquí, se’l podrà detenir per trencar una ordre d’allunyament.

Des de fa mesos, com ja va publicar aquest diari, els Mossos i la fiscalia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, treballen perquè els jutges dictin aquestes mesures cautelars a multireincidents. La raó és que, gràcies a aquestes ordres d’allunyament, tant els Mossos com els guàrdies urbans puguin detenir el multireincident sense haver d’esperar que cometi un delicte o sigui denunciat. La intenció és que s’apliqui la mesura als carteristes i als que s’aprofiten dels distrets, alguns dels quals acumulen desenes de detencions, que actuen en escenaris com la plaça de Catalunya, la Rambla, les platges o el metro. A l’espera d’un canvi legal que castigui amb més duresa els furts repetits, aquest càstig permetrà complicar la vida a aquests delinqüents.

Font: El Periódico

Antonio Baquero, 

06-11-2009


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image