Neix a Barcelona la primera empresa espanyola especialitzada a treure polls


Barcelona.- 

Dues dones emprenedores, una valenciana i l'altra barcelonina, han creat la primera empresa d'Espanya, batejada com a Fuig Poll i amb seu a Barcelona, especialitzada a espollar caps de nens i les seves mares a través de productes 100% naturals.

Les dues fundadores, Neus Quimasó i Gretel Stuyck, han explicat que la iniciativa va néixer al març al descobrir la "veta de mercat" existent, seguint l'exemple anglès i xilè de "creats aquest any".

Seu al Poble-sec

Des del març, les dones han atès 50 famílies i, després de l'èxit obtingut, han decidit obrir una seu al número 12 de l'avinguda Mistral, que inauguraran dilluns que ve al barri barceloní del Poble-sec.

Arran de patir el problema en primera persona, les dues dones van sospesar la possibilitat d'emprendre aquesta iniciativa, a la qual recorren especialment "mares desesperades" que es troben amb la seva primera "experiència traumàtica" en aquest sentit.

"La primera vegada que t'adones que el teu fill pot tenir polls, el cap sol estar molt poblat pot resultar molt desesperant", han assenyalat, i han observat que sovint les mares també resulten afectades per aquest problema.

"I, qui et treu els polls com a mare?", es pregunten les dues dones que, per a la primera fase d'aquesta tasca, utilitzen aspiradors que acaben en una mena de raspall que passen metxa a metxa per tot el cuir cabellut, prèviament dividit en sis parts.

Posteriorment, passen pel cabell la pinta de metall especialitzada en treure polls i les seves llémenes, per a aconseguir la tercera fase, que les fundadores de Fuig Poll consideren la més important i que consisteix a enfocar amb grans llums de diagnòstic la separació "pèl a pèl "de tot el cabell per comprovar que no ha quedat cap resta.

Abillades amb bates blanques, les dones realitzen generalment una segona sessió per assegurar que no s'ha reproduït cap llémena i no ha quedat cap petit paràsit.

Les dues dones, que també imparteixen tallers de prevenció en escoles catalanes, han lamentat el "gran desconeixement" existent sobre el tema i han advertit de les "resistències" creades pels productes antiparasitaris que utilitzen moltes mares "setmana rere setmana".

Mètode 100% natural

"Els polls se'n riuen moltes vegades d'aquestes solucions, a les quals s'han fet immunes", han explicat, a la vegada que han defensat el seu mètode "100% natural". La primera sessió d'una hora i mitja costa 50 euros, i la segona, 20.

Durant el procés, en què distreuen els nens amb videoconsoles, també aprofiten per fer pedagogia per evitar que tornin a tenir polls. Segons han destacat, "com més nets tinguin els cabells, més costarà que tornin a patir aquest problema".

Font: Europa Press

15-05-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image