Condemnat a 30 anys de presó un pres que va matar i es va menjar el seu company de cel·la


París.- 

El Tribunal Criminal de Rouen, al nord-oest de França, ha condemnat aquesta tarda a 30 anys de presó, 20 de compliment obligat, Nicolas Cocaign, més conegut com el caníbal de Rouen, acusat de matar i menjar-se part dels pulmons d'un dels seus companys de cel·la.

La pena imposada coincideix amb la petició fiscal per a Cocaign, de 39 anys, mentre que la defensa havia demanat que es declarés la "irresponsabilitat penal" del seu client, a qui havia considerat "completament boig".

La representant del ministeri fiscal, Elisabeth Pelsez, ha insistit davant el tribunal que, encara que els informes psiquiàtrics coincideixen que l'acusat té problemes mentals, això no l'eximia de responsabilitat penal.

Pelsez ha afegit que el sentit comú o discerniment de l'acusat estava "alterat" però no anul·lat en el moment dels fets, que van tenir lloc el 2 de novembre del 2007.

Pujada d'adrenalina

Durant el judici, que va començar dilluns, Cocaign va arribar a dir que va disfrutar amb el que va fer. "La carn humana té bon gust. És tendra com la del cérvol. Em va agradar fer el que vaig fer", va dir davant el tribunal.

En la seva declaració, l'acusat va revelar a més els detalls més esborronadors sobre com va matar Thierry Baudry, de 31 anys, només perquè el va mirar malament quan li va dir que s'anés a rentar les mans.

En aquell moment, va sentir que no es podia controlar i va tenir "una pujada d'adrenalina" que el va portar a abalançar-se contra ell, pegar-lo per tot el cos, clavar-li unes estisores diverses vegades i rematar-lo asfixiant-lo amb una bossa d'escombraries fins a assegurar-se que estava mort.

El pitjor va venir després

Però el pitjor va arribar després quan, segons el seu propi relat, a l'hora del sopar se li ocórrer obrir-li el pit amb una fulla d'afaitar, posar-hi la mà i agafar el que creia que era el cor, encara que va resultar ser un tros dels pulmons. Immediatament se'l va menjar, una part cru i una part cuinat.

"Ho vaig fer per curiositat. Volia saber quin gust tenia la carn humana. La vaig preparar amb una mica de ceba i arròs. I m'ho vaig menjar", va dir.

Testimoni de la macabra escena va ser un tercer company de cel·la, acusat en principi de complicitat però finalment absolt que, poc després del que va passar, es va suïcidar a la presó.

Font: El Periódico/Agències

24-06-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image