Detinguda per haver deixat sola la filla per anar al bar


Salou.- 

Una dona de nacionalitat britànica va ser detinguda diumenge a Salou acusada d'un presumpte delicte d'abandonament de menor. La turista, que s'allotjava a la localitat des de la setmana passada, hauria abandonat la filla, de tan sols onze anys, durant més de dues hores a la platja del municipi. Segons fonts properes al cas, la detinguda va deixar sola la menor per poder anar a un bar proper i es va negar a recollir-la quan altres banyistes li van recriminar aquesta actitud. La detinguda, que va quedar en llibertat la nit del mateix diumenge, haurà de comparèixer avui en un judici ràpid al jutjat de guàrdia de Tarragona. La nena, per la seva banda, ha estat traslladada a un centre de menors en espera que el jutge prengui una decisió.

Segons ha pogut saber aquest diari, la dona i la filla van arribar a Salou divendres passat i es van allotjar en un hotel al centre del municipi, el California Garden. Diumenge a la tarda es van desplaçar fins a la platja de la població. Quan hi van arribar, la mare va anunciar a la menor que la deixava sola una estona per tal d'anar a comprar una beguda en un bar proper. La dona, però, no va tornar, i dues hores més tard la situació va provocar la preocupació d'una parella que era a la platja amb la seva filla, que, precisament, s'havia convertit en la companya de jocs de la nena britànica.

Després de preguntar a la menor, la parella va prendre la decisió d'anar al bar i avisar la dona que la filla estava sola. Allà, però, la van trobar sota els efectes de l'alcohol i, tot i les advertències, va negar-se a tornar amb la nena.

Davant d'aquesta actitud, la parella va acompanyar la menor fins a l'hotel on s'allotjava amb la mare, cap a dos quarts de deu la nit. El personal de l'establiment va decidir posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra, que van acudir a l'hotel i van prendre declaració a la parella. La nena va ser traslladada a la comissària per tal de garantir-ne la seguretat, i finalment Protecció de Menors la va fer portar a un centre especialitzat.

Detinguda a la nit

La dona, que va tornar sola a l'hotel poc temps després, va ser detinguda a l'establiment pels Mossos d'Esquadra, segons fonts de la policia consultades ahir. En la seva defensa, la turista va explicar que havia estat buscant la nena tota la tarda, que l'havia perduda de vista a la platja. Tot i que la detenció va quedar sense efecte poques hores després, els Mossos van traspassar les diligències al jutjat de guàrdia, en el qual s'ha previst que avui es jutgi aquest cas.


Font: El Punt

Azahara Palomares, 

17-08-2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image