El bisbe de Tortosa no vol presidir una mesa en les eleccions


Tortosa.- 

El bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, no voldria haver de presidir una mesa electoral en els comicis del 28 de novembre, i recorrerà contra el sorteig al jutjat, al·legant motius de feina. Així ho va confirmar el vicari episcopal d'economia, Josep Maria Membrado, que ahir va comparèixer davant de la premsa per presentar la campanya Germanor 2010 i fer el balanç econòmic del bisbat durant l'exercici del 2009. Segons Membrado, el bisbe treballa sobretot durant els caps de setmana, amb les seues visites pastorals a les parròquies del conjunt de la diòcesi tortosina. Per tant, Salinas té una agenda /"/molt tancada/"/ amb força temps d'antelació, i aquest podria ser un dels arguments que faria servir per deslliurar-se de la presidència de la mesa electoral. En concret, Salinas hauria de presidir una de les meses del col·legi electoral que s'instal·laran a la biblioteca Marcel·lí Domingo, al nucli antic de Tortosa. El sorteig per designar els membres i els suplents de les meses electorals es va fer el 30 d'octubre a l'ajuntament, en un ple extraordinari.

Dèficit del bisbat

D'altra banda, Membrado es va referir a la situació econòmica del bisbat, que va tancar el 2009 amb un dèficit de 567.658 euros, a causa de les despeses de l'administració diocesana i de les parròquies. Les despeses es van concentrar en tres blocs: obres extraordinàries (615.332 euros), obres extraordinàries a les parròquies (1,8 milions) i altres despeses. Algunes de les obres van ser la reforma de la parròquia de la Palma d'Ebre, el centre parroquial de Móra d'Ebre i el canvi de paviment de l'església de Gandesa. /"/El principal problema és mantenir el patrimoni, perquè hi ha parròquies petites que no poden pagar-se ni l'electricitat ni l'assegurança/"/, va comentar l'ecònom diocesà, Llorenç Callau. Amb tot, no es plantegen haver de tancar cap de les 141 parròquies de la diòcesi. A banda, Membrado també va destacar que l'aportació del bisbat a Càritas ha pujat fins a assolir el milió d'euros, una xifra semblant al que suposa la despesa de personal i els sous dels capellans (1,3 milions).


Font: El Punt, edició de Tarragona

Gustau Moreno, 

11-11-2010


Opinions dels usuaris sobre aquesta notícia:

Opinió de l'usuari: La Junta electoral ha acceptat les al•legacions del bisbe de Tortosa, que ha de fer misa, ningú la pot fer en el seu lloc. En canvi a mi m’han negat poder estar al hospital amb la meva mare ingressada per ”una malaltia neuronal greu” tal i com diu l’informe que vaig presentar la junta electoral. A finals d’octubre va patir un ictus, i desde llavors està ingressada a l’Arnau de Vilanova.
Indignada, 19/11/2010


Opinió de l'usuari: Tots som iguals? Doncs un com més queda palès que no és així. I bo que estem en un estat aconfessional ...
igualtat, 30/11/2010


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image