Condemnat a presó per agafar menjar de les escombraries


Brussel·les.- 

Els tribunals de justícia de Bèlgica, que destaquen per la lleugeresa de les seves sentències en els delictes greus i les escasses condemnes per violació, han sorprès novament la població amb una nova sentència digna d'aquest país immers en el surrealisme quotidià i sense Govern des de fa gairebé 11 mesos.

El tribunal correccional de la ciutat flamenca de Dendermonde (Termonde, en francès), al nord-oest de la capital belga, acaba de condemnar un home de 50 anys a sis mesos de presó per haver agafat dues bosses de magdalenes caducades d'un contenidor d'escombraries.

El tribunal ha tipificat l'acció de robatori perquè el contenidor d'escombraries estava situat a l'aparcament d'un supermercat de la localitat de Rupelmonde, una mica més al nord, als voltants d'Anvers.

El tribunal de Dendermonde considera que l'acció de recuperar un aliment llençat a les escombraries és un robatori, perquè aquest aliment "continua sent propietat del supermercat" fins i tot després que l'empresa l'hagi llençat a les escombraries, segons detalla el diari La Libre Belgique.

La denúncia contra l'infortunat i necessitat ciutadà belga ha estat promoguda pel supermercat, el nom del qual no ha transcendit, i ha estat aplaudida per la federació empresarial de comerç i serveis Comeos. La federació empresarial considera molt positiu que el tribunal tipifiqui i sancioni penalment com a robatori la recuperació del menjar llençat a les escombraries pels supermercats, en una mostra preocupant d'insensibilitat social i humana.

La surrealista sentència de Dendermonde es produeix precisament després que el 3 de maig passat el tribunal correccional de Namur confirmi la condemna de cinc mesos de presó amb suspensió (sense fer-se efectiva) a un conductor que va atropellar mortalment el 21 d'octubre del 2008 una mare i els seus dos fills de 3 i 5 anys en un pas de vianants a Andenne. Els tribunals belgues semblen més sensibles a preservar la propietat privada de les escombraries que a sancionar a qui sega la vida a tres persones.

Font: El Periódico

Eliseo Oliveras, 

06-05-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image