Difunt francès, viu a Palafrugell: apareix com a mort des del dia en què va morir la seva dona


image

Palafrugell.- 

Joan Bosch Zafón, que va fer tota la vida laboral a l'Estat francès i viu jubilat a Palafrugell, on va néixer fa 84 anys, està passant un malson, ja que apareix com a difunt a l'estat veí, per la qual cosa durant tot aquest any no ha cobrat la pensió de jubilació. La seva mort la va saber el mes de febrer, després de demanar informació a l'assegurança de jubilació francesa que no havia cobrat el mes de gener. La resposta era que apareixia com a difunt, amb data del 27 de setembre de 2010. Aquest dia feia referència a la mort de la seva dona, Remei Funalleras, que va morir mentre estaven de creuer a Itàlia.

A partir d'aquesta situació, i més quan en el full de defunció de la mort de la seva dona no apareix pas ell, va informar a l'assegurança de jubilació que ell era viu. Va enviar la còpia del full de defunció de la dona i també un certificat de vida del jutjat de pau de Palafrugell. Un certificat de vida que els ha fet arribar en aquest temps dos cops i per vies diferents. Però res, ell continua com a mort. Fins i tot, un banc va intentar agafar-li la darrera paga, la del desembre, en considerar que era mort. Una situació que va poder resoldre, com també va aconseguir continuar cobrant una paga complementària que tenia assegurada personalment, tot i perdre, inicialment, un pagament.

Però, mentre aquesta asseguradora va acceptar el certificat de vida, la francesa no li fa ni cas. Com tampoc fa cas als parents que li fan gestions des d'allà. I ja no sap què fer, ja que a més la seva dona no ha rebut cap comunicat que és vídua, la qual cosa li donaria dret a cobrar el 60% de la seva pensió. /"/Això és una martingala/"/, va sentenciar Bosch, que ja no sap què fer.

Foto: Bosch mostra el document francès on apareix com a difunt. / A.V.

Font: El Punt, edició Comarques Gironines

Albert Vilar, 

01-06-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image