Sánchez-Camacho es querella pel carnestoltes de Terrassa


image

Terrassa.- 

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha presentat una querella contra la Sussietat de l'Embut pel programa del carnestoltes de Terrassa d'aquest any. En el fullet, la cara de la líder popular apareixia a la pintura La Immaculada Concepció de Rubens, amb el cos d'una serp que mossega una bandera franquista trepitjada per una verge que porta l'estelada. El títol del quadre és Catalunya trepitjant Espanya.

Segons va publicar ahir el diari ABC, a la demanda judicial es qualifiquen aquests fets com a un delicte d'injúries, previst al articles 208,209 i 211 del Codi Penal. Fonts del PP van confirmar que la querella es va interposar la setmana passada tal com s'havia anunciat quan es va fer el fullet. A la demanda es manifesta que la utilització de la cara de Sánchez-Camacho té /"/un clar contingut ofensiu o denigrant per a la dignitat de la persona/"/. Si més no, es recorda que, a la Bíblia, la serp representa la mentida i la traïdoria. Fonts populars van insistir en el fet que /"/s'ha atemptat contra la imatge privada i pública/"/ de la presidenta del PPC, i que /"/es denigra el seu honor/"/. També sostenen que l'Ajuntament hi va col·laborar, i denuncien que l'entitat /"/va rebre la corresponent subvenció del consistori/"/. Entre les proves demanades hi ha la petició a l'Ajuntament de la documentació sobre el finançament i l'autorització per fer el fullet.

L'entitat no ha rebut encara cap notificació

El president de la Sussietat de l'Embut, Antoni Puntí, va assenyalar ahir que l'entitat no ha rebut cap notificació oficial de la querella. Fins que no tinguin a les mans la demanda no en podran fer cap valoració. En tot cas, Puntí va recordar que el carnestoltes és una festa en què /"/els personatges públics estan sotmesos a la crítica social/"/. De fet, el mateix programa inclou un altre muntatge, titulat La crucifixió de Montilla, en què l'expresident és a la creu mentre Marina Geli i Montserrat Tura fan de Maria i Maria Magdalena. Al Twitter s'ha engegat una campanya de suport (#josocdel'embut).

Imatge: Catalunya trepitja Espanya amb la foto de la Sánchez-Camacho.

Font: El Punt

21-06-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image