Epi i Blas no són gais


image

Barcelona.- 

Després de més de 40 anys compartint habitació i discussions esbojarrades sobre tot tipus de temes, una de les parelles més famoses de la televisió, Epi i Blas, han hagut de respondre als rumors. Els creadors de Barri Sèsam han aclarit que els famosos personatges, un mite de la infantesa per a milions d'espectadors d'arreu del món durant diverses generacions, no són gais sinó només /"/els millors amics/"/. Ho han fet arran de la volada que estava agafant una campanya per internet, que ja havia recollit més de 5.000 firmes i en què es demanava que les dues marionetes es casessin per donar exemple sobre el matrimoni homosexual.

Ajudar a la normalització

La campanya, promoguda per la web Change.org, va arrancar fa una setmana arran de l'onada de suïcidis d'homosexuals que des de fa uns mesos hi ha als Estats Units. La campanya demanava que s'ensenyés /"/la tolerància d'aquells que són diferents/"/ i que /"/els que practiquen bullying aprenguin que l'homofòbia no està bé/"/, i instava els responsables de Barri Sèsam a fer-se'n partícips per /"/evitar que això costi moltes vides/"/. La campanya precisava: /"/No estem demanant a Barri Sèsam que faci quelcom groller o que suposi una falta de respecte en permetre que Epi i Blas es casin, es pot fer de forma elegant./"/

La iniciativa, però, no ha tingut el suport de l'organització no lucrativa responsable del programa, Sesame Workshop, que ha respost ràpidament deixant clar que Epi i Blas (Ernie i Bert als Estats Units) són només amics i que es van crear per /"/ensenyar als preescolars que les persones poden ser bones amigues d'aquelles que són molt diferents a elles mateixes/"/. Els responsables de Barri Sèsam recorden que tot i que els personatges –presents a l'espai infantil des dels seus inicis, el 1969, i sens dubte els més famosos– s'identifiquen com a /"/masculins i tenen característiques humanes/"/, continuen sent /"/marionetes/"/ i /"/no tenen orientació sexual/"/.

Tinky Winky, el precedent

Epi i Blas no són els primers personatges infantils que es rumoreja que són gais. Un dels casos més sonats és el de Tinki Winki, un dels Teletubbies –el morat i que du una bossa de mà femenina–, que fins i tot va ser investigat fa quatre anys per un grup de psicòlegs de Polònia arran de la petició de la defensora del menor d'aquell país, que considerava que la sèrie podia contenir /"/propaganda homosexual/"/ i promoure /"/comportaments inadequats/"/.

Font: El Punt Avui

Lurdes Artigas, 

13-08-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image