Dir "zorra" a la dona no es considera insult si es fa per destacar la seva astúcia


Múrcia.- 

Dir "zorra" a la dona no constitueix menyspreu o insult si qui utilitza aquest terme ho fa "per descriure un animal que ha d'actuar amb especial precaució", afirma l'Audiència Provincial de Múrcia en una sentència, que revoca la condemna d'un any de presó per a un home per un delicte d'amenaces.

La sentència indica que el Jutjat Penal número Dos de Cartagena va condemnar l'acusat a la pena d'un any de presó per un delicte continuat d'amenaces en l'àmbit familiar al considerar provat que, a través d'unes trucades telefòniques fetes al fill comú, va arribar a dir que veuria la denunciant "al cementiri en una caixa de pi".

L'Audiència Provincial de Múrcia no aprecia en els fets provats que en el comportament del denunciat hi hagués una situació de dominació sobre la seva dona, motiu pel qual el condemna a la pena de vuit dies de localització permanent per una falta d'amenaces lleus.

DIGNITAT DE LA DONA

"La realitat fàctica acreditada --diu la Sala-- no ressenya que l'acusat llancés cap expressió que projectés menyspreu o menyspreu a la dignitat de la dona o que fos expressiva d'una posició de domini o exigent de submissió".

"Sinó al contrari -afegeix-, les dues converses ressenyades en el relat de fets provats de la sentència del Jutjat Penal no expressen comentari en aquest sentit, ni en la seva fonamentació jurídica s'explicita cap raó que faci pensar en la seva posició de domini o control".

L'Audiència comenta que "fins i tot procedeix assenyalar que l'expressió "zorra" utilitzada en l'escrit del recurs, escoltada la gravació de la vista oral, no es va utilitzar per l'acusat en termes de menyspreu o insult, sinó com a descripció d'un animal que ha d'actuar amb especial precaució, a fi de detectar riscos contra el mateix".

TENIA ANTECEDENTS

Aquest acusat tenia antecedents quan va ser jutjat per aquests fets, a l'haver estat condemnat el gener del 2009 a 31 dies de treballs en benefici de la comunitat i prohibició d'acostar-se a la seva dona per un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar.

Font: EFE

03-10-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image