A Olot es quedaran sense semàfors de nit per estalviar


Olot.- 

L'Ajuntament d'Olot apagarà els semàfors durant les nits i les primeres hores del matí per estalviar energia elèctrica. Aquesta mesura s'aplicarà a partir de la nit de diumenge vinent, i l'excepció seran les vigílies de festius i els caps de setmana. L'horari de tancament dels semàfors començarà a les deu del vespre. Es tornaran a posar en funcionament a partir de les sis del matí. L'única excepció seran els semàfors de la plaça Clarà, que és l'espai del centre on conflueixen els principals accessos a la ciutat, els que provenen dels municipis del sud de la Garrotxa per la C-63, i els de l'antiga travessera de l'eix pirinenc. Aquesta mesura, decidida després d'un llarg debat en la comissió de mobilitat, es tira endavant després de la constatació de que entre les deu del vespre i les sis del matí hi ha molt pocs vehicles circulant per la ciutat. Amb els semàfors apagats, les senyalitzacions que regiran seran la vertical i l'horitzontal, i la de preferència de pas.

L'Ajuntament ha fet una crida general a la prudència i a extremar les precaucions en cas que se circuli durant l'horari sense semàfors.

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va voler deixar clar que es tracta d'una prova i que la iniciativa és una de les diverses mesures que s'aplicaran amb l'objectiu de reduir la despesa en consum d'energia elèctrica. En el pressupost que l'equip de govern de CiU i Rcat du a aprovació al ple de demà, es preveu una reducció d'entre 50.000 i 60.000 euros d'aquest tipus de despesa durant el 2012, tot i que s'espera que sigui més elevada.

Corominas va afegir que també es modificarà l'horari de la il·luminació pública i de la dels edificis municipals, i de tot allò que tingui a veure amb el consum d'electricitat.

Font: El Punt Avui

Ramon Estéban, 

26-10-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image