Benetton torna a llançar una campanya políticament incorrecta


.- El grup italià Benetton ha tornat a afrontar una campanya publicitària amb l'objectiu d'aixecar polèmica. En aquesta ocasió, i amb l'excusa de la defensa de la pau mitjançant el que és políticament incorrecte, la firma de moda utilitza protagonistes de la política internacional. La idea és la lluita contra l'odi mitjançant petons inesperats i gairebé impossibles realitzats amb muntatges fotogràfics. El petó del papa Benet XVI a l'imam sunnita de la universitat egípcia d'Al-Azhar, Ahmad al-Tayyeb. També el president dels EUA, Barack Obama, amb el president de Veneçuela, Hugo Chávez. La llista és àmplia i a la vista en una pàgina web de Benetton. La reacció del Vaticà no s'ha fet esperar i l'empresa ha anunciat que retirarà el fotomuntatge del Papa.

La nova campanya finançada per Luciano Benetton ha estat denominada Unhate, és a dir contra l'odi. Ha estat llançada mitjançant dues accions llampec a la capital financera del país, Milà, on un cartell gegant ha estat desplegat als peus de la catedral, mentre un vídeo projectava el petó d'Angela Merkel i Nicolas Sarkozy.

La mateixa tècnica ha estat utilitzada a Roma, on dimecres cap a les vuit del matí el Pontífex besava l'imam egipci, pràcticament a 500 metres de les habitacions que ocupa el Vaticà.

Després de la sorpresa inicial, el Vaticà a reaccionat. El Vaticà estudia emprendre mesures davant les "autoritats competents" contra la campanya. Mitjançant un comunicat de premsa, el portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi, surt al pas d'aquesta campanya de Benetton per "l'ús impropi de la imatge del sant pare" que s'ha pogut veure a escassos metres de la plaça de Sant Pere del Vaticà. "Es tracta d'una greu falta de respecte pel Papa, d'una ofensa als sentiments dels fidels, d'una demostració evident de com en l'àmbit de la publicitat es poden violar les regles elementals del respecte a les persones per atraure l'atenció mitjançant la provocació", afirma Lombardi. "La Secretaria d'Estat està valorant els passos a prendre davant les autoritats competents per garantir una justa tutela del respecte de la figura del sant pare", afegeix. El portaveu del Vaticà manifesta, a més, la "decidida protesta" de la Santa Seu per l'ús, "del tot inacceptable", de la imatge de Benet XVI "manipulada i instrumentalitzada".

Font: EFE

16-11-2011


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image