Presó domiciliària per un captaire sense llar de Sao Paulo


Sao Paulo (Brasil).- 

Un jutge de Sao Paulo ha ordenat presó domiciliària per a un captaire processat per furt, que podria enfrontar pena de presó per incomplir el dictamen de la justícia en no tenir un lloc on viure, encara que el seu advocat considera aquest escenari "precipitat".

La decisió del jutge va ser publicada el divendres, segons el lloc web de l'ONG Institut de Defensa del Dret a la Defensa (IDDD), a càrrec de la defensa de l'acusat.

A l'octubre, Nelson Renato da Luz va ser detingut robant unes plaques d'alumini d'una estació del metro i va ser tancat durant el judici. Segons la premsa, en el seu expedient constava que no tenia domicili, encara que la dada no va formar part de l'argument de la defensa.

"En el procés faltava la informació de què Nelson era captaire, fet que no va ser utilitzat per la defensa per no estigmatitzar encara més un detingut que pateix trastorn mental", ha indicat el IDDD. "Era innecessari entrar en la discussió de si era captaire perquè no va ser sol·licitat el seu empresonament domiciliàri, es va demanar la seva llibertat", va precisar l'advocat Marcelo Feller, que porta el cas pel IDDD, al lloc web Terra.

En la seva decisió, el jutge Figueiredo Gonçalves assenyala que Da Silva no hauria de ser internat, ja que no va cometre un crim amb violència o una amenaça greu, però d'altra banda considera que no pot estar en llibertat perquè podria reincidir en els delictes jutjats. D'aquí la decisió d'arrest domiciliari.

Gonçalves "va aplicar una de les mesures cautelars previstes en la llei, deixant de concedir la llibertat, però utilitzant una mesura que substituïa la presó. La mesura cautelar escollida va ser la de presó domiciliària, suposant, creiem, que Nelson tindria domicili", va indicar la ONG en un comunicat.

Ara, Da Silva podria tornar a presó per incomplir la seva sentència, encara que Feller considera aquest escenari "precipitat" i creu que la setmana vinent el jutge modificarà la decisió i donarà a Da Silva "un benefici compatible amb la seva situació".

Font: AFP

Yasuyoshi Chiba, 

13-02-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image