Les associacions de pares de França convoquen una vaga de deures perquè els troben "una pèrdua de temps"


París.- 

La Federació de Consells de Pares i Alumnes de França (FCPE) ha convocat una vaga de deures a casa durant un període de quinze dies per demanar que acabi aquesta pràctica escolar, ja que consideren que és ineficaç i fa créixer les desigualtats entre els escolars.

La federació denuncia que ningú ha provat la utilitat de fer deures a casa i ho ha qualificat com una forma de "subcontractació pedagògica" per a les famílies que genera "conflictes gairebé diaris". A més, l'ens també mostra el seu rebuig envers els deures perquè asseguren que provoquen desigualtats entre els alumnes que poden o no tenir l'ajuda dels pares per motius laborals o de formació. Segons la federació, si els alumnes han entès la lliçó a l'escola els deures són una pèrdua de temps, i si no l'han apresa no ho aconseguiran sense la presència del professor.

Per dur a terme la protesta, la federació ha fet, a més, un blog en el qual mostren el seu rebuig i animen tots els actors de l'àmbit de l'educació (mestres, directors, pares i mares) a sumar-se a la "quinzena sense deures".

Una altra de les grans associacions de pares, la PEEP, es mostra contrària a aquesta idea, ja que tal com afirma la seva secretària general, Myriam Menez, els deures preparen els infants per ser autònoms.

Font: 324.cat

26-03-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image