Els toros guanyen l'ocupació en un referèndum a tres poblacions de Càceres


image

Guijo de Galisteo (Cáceres).- 

Les festes taurines han guanyat l'ocupació en el referèndum celebrat aquest diumenge al municipi de Càceres de Guijo de Galisteo i les seves dues pedanies, Valrío i El Batán, per decidir el destí de 15.000 euros de pressupost municipal, encara que el resultat no ha estat el mateix a les tres poblacions.

Aquesta quantitat és la que el consistori havia reservat per a la celebració aquest estiu de tres festes taurines, un destí que ha consultat als veïns, plantejant-los com a alternativa la contractació de treballadors eventuals.

El resultat conjunt de la consulta popular, sumant els vots a les tres poblacions, ha estat de 242 vots a favor dels toros i 181 a favor de l'ocupació, segons ha donat a conèixer el regidor de Festes i Personal, Diego Retortillo, al final de la votació.

A Guijo de Galisteo ha guanyat l'ocupació, per 115 vots a 40, mentre que a El Batán i Valrío han guanyat els toros --amb 126 i 76 vots, respectivament, per 47 i 19 en defensa de destinar el pressupost a crear ocupació--.

Pel que fa a la participació, a Guijo de Galisteo han anat a votar el 40% dels convocats --tots els veïns més grans de 16 d'anys--, mentre que a Valrío han dipositat la seva papereta el 27,6%, i el 27% a El Batán.
Guijo, per l'ocupació; Valrío i El Batán, pels toros

Encara que en un principi estava previst que el resultat conjunt de la consulta fos vinculant, l'alcalde deGuijo de Galisteo, Javier Antón (PSOE), ha anunciat als periodistes, després de la realització de l'escrutini, que finalment es prendrà cada resultat per separat. D'aquesta manera, El Batán i Valrío dedicaran 5.000 euros cada un a la celebració de festes taurines i Guijo destinarà la mateixa quantitat a la contractació de personal.

L'alcalde ha destacat que els resultats obtinguts han estat els "esperats, ja que a Guijo no hi ha tanta tradició taurina com a les seves dues pedanies", és per això que per a ell no ha estat cap "sorpresa". De la mateixa manera, ha apostat per recolzar la celebració de les festes taurines a les dues pedanies que han votat a favor que s'hi celebrin, ja que tampoc es pot "oblidar que l'organització d'aquesta mena d'esdeveniments també genera ocupació i diners".

Una vegada fet el recompte a Guijo, alguns dels veïns presents no han pogut reprimir un aplaudiment. Ha estat el cas d'Elena Garrido, que ha explicat el seu vot a favor de l'ocupació amb què les festes "són dos dies a l'any, però les factures s'han de pagar durant tot l'any i, sense feina, no hi ha diners per pagar res".

En el costat contrari es posicionaven tres noies de 17 anys, María Jesús, Irene i Raquel, que han defensat la despesa en les festes taurines perquè elles són "encara molt joves per treballar" i a la fira es diverteixen "molt".


Foto: L'alcalde de Guijo de Galisteo, Javier Antón, durant l'escrutini del referèndum. / José Manuel Ribeiro / Reuters

Font: EFE

03-06-2012


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image