La rèplica del 'Titanic' estarà a punt el 2016


.- El magnat australià Clive Palmer va anunciar dimarts a Nova York els detalls del seu projecte 'Titanic II', la rèplica del famós vaixell que es va enfonsar a Atlàntic durant el seu viatge inaugural el 1912. La versió del transatlàntic estarà a punt per salpar el 2016.

"El 'Titanic' era un vaixell de somni. El 'Titanic II' serà el vaixell on els somnis es faran realitat", va explicar Palmer en una conferència de premsa seguida d'un sopar de gala.

Palmer va començar a planificar el seu luxós projecte la primavera passada, i va anunciar que la construcció es portarà a terme a la Xina i que el primer viatge inaugural serà entre Anglaterra i Nova York.

La construcció, a càrrec de la drassana Jinling CSC, podria començar a finals d'aquest mateix any.

El magnat va assegurar que pot "finançar sol el projecte", valorat en uns 200 milions de dòlars. "Vull gastar-me els diners abans de morir", va assegurar el multimilionari, que va fer la seva fortuna amb les mines.

La nau, de 270 metres de llarg i 65.000 tones, comptarà amb camarots de primera, segona i tercera classe. "No hi haurà barreja", va dir Palmer. I els passatgers de primera classe podran baixar per l'escalinata, i comptaran amb una reproducció de la piscina i els banys turcs que tenia el vaixell original.

La rèplica també tindrà nou ponts, igual que l'original, a més d'un d'addicional per complir amb les actuals normes de seguretat.

Hi haurà altres diferències amb l'original, com les escales d'emergència i els ascensors de servei. El 'Titanic II' inclourà un casino i ¡molts més bots salvavides! De totes maneres, Palmer va dir que no era supersticiós.

El Titanic es va enfonsar a les gelades aigües de l'Atlàntic Nord durant el seu viatge inaugural la nit del 14 al 15 abril, el 1912, després de xocar amb un iceberg. D'unes 2.200 persones a bord, 1.500 van morir.

Clive Palmer, que té una fortuna que s'estima en més de cinc milions de dòlars (3,7 milions d'euros), és un important proveïdor de carbó i mineral de ferro per a la indústria xinesa.

Font: El Periódico/Agències

27-02-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image