Un músic californià toca la guitarra durant una cirurgia cerebral


Barcelona.- Brad Carter, un músic i actor californià de 39 anys, es va sotmetre dijous passat a una cirurgia cerebral per solucionar una tremolor involuntària a les mans. Patia des del 2006 la malaltia de Parkinson, que li impedia fer el seu treball i practicar la seva més gran passió: la música. "Vull gravar i vull tocar en directe una altra vegada, així que espero que això ajudi", va dir als mitjans abans de la intervenció.

UNA OPERACIÓ MUSICAL
El doctor Nader Pouratian, del Centre Mèdic d'UCLA, als Estats Units, va ser l'encarregat d'operar a Carter, que va estar despert tot el temps. D'aquesta forma, va poder parlar amb l'equip mèdic i fins i tot va provar les seves millores amb la guitarra tocant una de les seves cançons. Això sí, per a la preparació de la cirurgia el pacient va rebre anestèsia.

"Posem un elèctrode en una part molt específica del cervell i mantenim al pacient despert durant la cirurgia per assegurar-nos de que trobarem el lloc correcte i la tremolor es deté", va explicar el doctor Pourtain. Segons va dir, va ser el mateix músic qui va preguntar si podia portar l'instrument a la sala d'operació.

RESULTAT AMB ÈXIT
Encara que l'èxit no era assegurat, el resultat de la cirurgia de Carter va ser positiu. Tot i així, la cura de la seva malaltia no serà total sinó que simplement servirà per suavitzar i controlar la tremolor, la qual cosa li permetrà recuperar les seves habilitats i tornar a actuar.

EL PROCEDIMENT EN DIRECTE
Milers d'internautes van poder seguir en directe l'operació i conèixer tots els detalls per internet. El Centre Mèdic d'UCLA va publicar a la seva pàgina de Twitter i en altres xarxes socials diverses imatges i vídeos, tant de Carter com de l'equip de metges, amb la intenció d'ajudar així a que els futurs pacients perdin la por a sotmetre's desperts al procediment.

Als Estats Units, al voltant de 10 milions de persones tenen habitualment tremolors i més d'un milió pateixen la malaltia de Parkinson.

Font: El Periódico

Mercè Soler, 

30-05-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image