Un home dels EUA, indemnitzat amb gairebé 45 milions d'euros després de perdre part del crani


image

Los Angeles.- 

Un tribunal de Califòrnia ha ordenat indemnitzar amb 58 milions de dòlars (gairebé 44 milions d'euros) Antonio López Chaj, un pintor de 43 anys que va perdre part del cap després d'intercedir en una baralla el 2010. El seu agressor el va colpejar severament amb una barra fins a aixafar-li el crani. A conseqüència dels danys soferts, ha perdut la parla i necessita atenció sanitària les 24 hores del dia.

Es tracta d'una de les indemnitzacions més altes concedides fins ara a Califòrnia, segons han explicat els advocats de López en una roda de premsa en què també ha comparegut la víctima, que ha provocat exclamacions dels assistents quan s'ha tret la gorra que li cobria el cap.

Els fets es van produir el 20 d'abril del 2010 quan López Chaj, el seu germà i dos nebots van anar a un bar del seu barri, a Los Angeles. Un dels seus familiars va començar a barallar-se amb l'encarregat del local, que el va atacar amb un puny americà, segons ha explicat l'advocat de la víctima, Federico Sayre. Un dels vigilants del bar, Emerson Quintanilla, també va començar a pegar als nebots de López Chaj i quan aquest va intentar mediar Quintanilla el va colpejar amb un bastó, li va donar vuit puntades de peu al cap i l'hi va estavellar contra el terra fins a quatre vegades.

"Part del crani havia desaparegut quan va arribar a l'hospital. Li van salvar la vida però té greus danys cerebrals", ha subratllat Sayre, que ha explicat que tant l'encarregat del bar com Quintanilla, que no tenia permís per fer tasques de seguretat, es troben en parador desconegut.

Foto: Antonio López Chaj, en primer terme, durant la seva compareixença a Los Angeles. Nick Ut | AP

Font: El Periódico

03-07-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image