A Veneçuela t'assalten per robar-te els cabells i vendre'ls per fer-ne perruques


Caracas.- 

Una nova modalitat de delinqüència s'està posant de moda a Veneçuela. El delicte consisteix a assaltar una dona i tallar-li els cabells amb unes tisores d'esporgar per vendre'ls a perruqueries que en fan perruques i extensions. Per cada cabellera poden arribar a cobrar fins a 3.000 bolívars, uns 475 dòlars. Els fets han disparat les alarmes a Zulia, a l'oest del país.

Els fets han aconseguit que la policia de Maracaibo, la ciutat on es va produir el primer cas, faci front a la situació amb un pla específic o que un dels diaris més importants del país, "El Nacional", hagi dedicat al tema un editorial, tenint en compte que Veneçuela és un país en què la cura de l'aspecte físic i la bellesa són part fonamental de la seva cultura.

L'editorial d'"El Nacional" destacava aquest dilluns que aquest tipus de delicte "suposa una experiència essencialment vexatòria". "A més del procediment humiliant que pateix la víctima, és un acte que vulnera la integritat del cos", afirmava.

En opinió del diari, el culte a la bellesa a Veneçuela, bressol de diverses Miss Univers i on les operacions de cirurgia estètica estan a l'ordre del dia, ha generat una "violència" contra el propi cos que ha facilitat l'aparició d'aquest tipus de delictes.

Font: 324.cat

13-08-2013


Les opinions d'aquesta noticia estan tancades al tenir més d'un any d'antiguetat.

Visita el nostre
blog: Una mirada
crítica a l'actualitat

image image

Vols rebre els nostres titulars per correu-e? Clic aquí!

Fundat el 1998

II època

image